Στο φως αρχεία από κρατικούς servers

Deasy @ 03.05.2012
Στο φως αρχεία από κρατικούς servers

Αρχεία δημοτολογίου και η αλληλογραφία επιχειρήσεων με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φαίνεται πως κυκλοφορούν εδώ και μερικές ημέρες στο διαδίκτυο.

Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες, στις 21 Απριλίου, στο pastebin, όπου οι συντάκτες της αναφέρονται στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να διασυνδέσει ένα μεγάλο αριθμό φορέων με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με επιχείρημα την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων γράφουν:

"Η κρατική μηχανή σας φακελώνει εδώ και χρόνια, τα ονόματά σας βρίσκονται στα δημοτολόγια με όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τις διευθύνσεις σας και τα ονόματα των συζύγων και των παιδιών σας..."

"Τώρα αποφάσισαν να επεκτείνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις συναλλαγές σας. Η αλήθεια είναι πως θέλουν ολοκληρωτικό έλεγχο πάνω στις ζωές μας.
Σας διαβεβαιώνουν πως είστε ασφαλείς.
Δεν είστε ασφαλείς..."

Μαζί με την ανακοίνωση δημοσιοποιούν τρία links προς ισάριθμα συμπιεσμένα αρχεία που περιέχουν. Το μεν πρώτο αρχεία δημοτολογίου που μετά από ένα δειγματοληπτικό έλεγχο που κάναμε αφορούν στον Δήμο Καρδίτσας. Το δεύτερο αρχείο περιέχει, κατά δήλωση των συντακτών του, λίστα με λογαριασμούς εργαζομένων που αντλήθηκε από πανεπιστημιακούς servers. Τέλος, το τρίτο αρχείο, μεγέθους 111 ΜΒ περιέχει σε συμπιεσμένη μορφή την αλληλογραφία 59 επιχειρήσεων με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους . 

Φυσικά ουδείς γνωρίζει αν αυτά τα στοιχεία είναι και τα μόνα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των αγνώστων. Ωστόσο, αν ήθελαν να αποδείξουν πως υπάρχουν κενά ασφαλείας στα υπολογιστικά συστήματα του Δημοσίου και, κυρίως, όσων βρίσκονται πίσω από το δίκτυο "Σύζευξις" μάλλον το κατάφεραν. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

"Για αυτά τα συστήματα δαπανήθηκαν κυριολεκτικά δισεκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν μιζαδόρικα σε εταιρείες. Οι ρεμούλες που έγιναν είναι γνωστές . Οι επιπτώσεις που έχουν πάνω στις ζωές σας όμως είναι πολυδιάστατες..."

"Στις 6 Μαϊου έρχονται εκλογές
Φερθείτε σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί
Θα τα ξαναπούμε"... 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home