Η ελληνική παρουσία στο MWC 2012

Η ελληνική παρουσία στο MWC 2012

Περισσότερο έντονη από ποτέ είναι η ελληνική παρουσία στο φετινό Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση – συνέδριο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, πέραν του διψήφιου αριθμού εταιρειών με στενή σχέση με την Ελλάδα που βρίσκονται στη Fira de Barcelona, είναι αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά -τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια- ο Έλληνας υπουργός με αρμοδιότητα το χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών βρέθηκε στο MWC. 

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης ήρθε στη Βαρκελώνη και είχε σειρά συναντήσεων, ενώ παρακολούθησε και αρκετές συνεδρίες. Μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωνίδα Κανέλλο, επισκέφθηκαν περίπτερα ελληνικών εταιρειών, στα οποία, μάλιστα, παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Γενικότερα, η παρουσία του κ. Βορίδη έχει σχολιασθεί θετικά από τους Έλληνες που έχουν βρεθεί στη Βαρκελώνη για το MWC 2012.

Η ελληνική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη στο Hall 7, όπου είναι και ο “κόσμος των εφαρμογών”. Τα περίπτερα της InternetQ, της Velti και της Upstream είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο hall, ενώ παρουσία έχει και η Innova. To έτερο hall με ελληνική παρουσία είναι το Hall 2, όπου βρίσκονται η Intracom Telecom, η Globo και η Raycap αλλά και εταιρείες όπως η Adaptit, η InAccess Networks, η Cytech, η Mobylla, η Metis, η Mobiweb και η Mobylla.
Ο φετινός αριθμός (14 εταιρείες) είναι μεγάλος, αν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετές εταιρείες συμμετέχουν δηλώνοντας ως έδρα τους τη Βρετανία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως, για μία ακόμη χρονιά και παρά τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, η χώρα μας δεν έχει επιδιώξει να δημιουργήσει ένα εθνικό περίπτερο που θα φιλοξενούσε πολλές ακόμη ελληνικές εταιρείες. Κάτι που κάνουν η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σουηδία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Λιθουανία.

MOBILE WORLD CONGRESS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home