“Τρελή” ανάπτυξη των tablets

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το α’ τρίμηνο με την Apple να παραμένει κυρίαρχος

“Τρελή” ανάπτυξη των tablets

Όσοι αναρωτιούνται γιατί τόσο ενδιαφέρον για τα tablets, μάλλον θα πρέπει να δουν τα στοιχεία των πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα, λοιπόν, με την IDC, στο β’ τρίμηνο του 2011, οι πωλήσεις tablets σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 88,9% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 303,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 με αποτέλεσμα να φθάσουν στα 13,6 εκατ. τεμάχια. Το νούμερο ίσως να ακούγεται μικρό αλλά αντιστοιχεί σε ποσοστό κοντά στο 20% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών και ανεβαίνει διαρκώς.

Μάλιστα, η αύξηση που παρατηρήθηκε οδήγησε την IDC σε αναπροσαρμογή των προβλέψεων της για το σύνολο της χρονιάς. Τώρα, εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν στα 62,5 εκατ. τεμάχια για όλο το 2011 έναντι 53,5 εκατ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Σε μερίδια αγοράς, η Apple κυριαρχεί καθώς τα 9,3 εκατ. πωληθέντα iPads αντιστοιχούν στο 68,3% του συνόλου, όταν το α’ τρίμηνο το μερίδιο ήταν στο 65,7%. Το PlayBook της RIM κατάφερε να αποσπάσει μόλις το 4,9% της αγοράς και γενικώς δεν θεωρείται και ιδιαίτερα πετυχημένη προσπάθεια, αν και η παρουσία του κατάφερε να περιορίσει το μερίδιο του Android στο 26,8% από 34% το α’ τρίμηνο. Βέβαια, το Android αναμένεται να πέσει λίγο ακόμη στο 23% το γ’ τρίμηνο για να πάει στο 24,9% το δ’ τρίμηνο και στη συνέχεια να αρχίσει να ανεβαίνει, αμφισβητώντας την Apple μέχρι το 2015.

 

TABLETS,IPAD,ANDROID,RESEARCH IN MOTION,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home