Υποτίμηση της Google από την S&P

Υποτίμηση της Google από την S&P

Αν και η είδηση για την εξαγορά της Motorola από την Google αντιμετωπίστηκε γενικά ως θετική για τον γίγαντα της αγοράς του Ίντερνετ, ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές φαίνεται ότι διαφωνούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο γνωστός οίκος οικονομικών αναλύσεων Standard & Poor's, ο οποίος στις 16 Αυγούστου, πριν ακόμα σβήσει ο απόηχος της ανακοίνωσης της εξαγοράς, κατέβασε τον χαρακτηρισμό της μετοχής της Google από «προς αγορά» σε «προς πώληση» (σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal).

Η αιτιολόγηση της  S&P για την «υποτίμηση» είναι ότι η εξαγορά θέτει την Google σε επισφαλή θέση καθώς, παρά το μεγάλο χαρτοφυλάκιο πατεντών της Motorola, το Android δε διασφαλίζεται απέναντι σε μελλοντικά ζητήματα καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων· μ’ άλλα λόγια, η Google περισσότερο χάνει παρά κερδίζει από την εξαγορά.

Βεβαίως, όπως μάθαμε πολύ καλά και στην Ελλάδα, οι αξιολογήσεις αυτές πολύ συχνά απλώς συμβαίνουν προκειμένου να παιχτούν διάφορα κερδοσκοπικά παιχνίδια, οπότε καλό είναι να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

ΜΕΤΟΧΕΣ,ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home