Σε πτώση τα κλασικά κινητά

Άνοδος στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων αλλά αποκλειστικά και μόνο λόγω των smartphones

Σε πτώση τα κλασικά κινητά

Η τάση υπέρ των smartphones είναι γνωστή και τα στοιχεία των αναλυτών έρχονται να το  επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά. Σύμφωνα με το Worldwide Phone Tracker της IDC, το β’ τρίμηνο του 2011 υπήρξε μία αύξηση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων της τάξεως του 11,3% με αποτέλεσμα να φθάσουν στα στα 365,4 εκατ. συσκευές.

Η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στα smartphones, καθώς οι πωλήσεις των «κλασικών» κινητών τηλεφώνων (feature phones) μειώθηκαν κατά 4%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μείωση οφείλεται κυρίως στις αναπτυγμένες αγορές όπου οι πωλήσεις των feature phones έχουν περιοριστεί πάρα πολύ αφενός λόγω της κρίσης όσο και της στροφής προς τα smartphones.

Όσον αφορά στην κατάταξη των κατασκευαστών, δεν υπήρξαν αλλαγές. Απλώς, η διαφορά της Nokia από τη Samsung δείχνει να μειώνεται και αυτό κυρίως λόγω της πτώσης των Φινλανδών παρά της ανόδου των Κορεατών. Συγκεκριμένα, η Nokia παρέμεινε πρώτη με 24,2%, ακολουθεί η Samsung με 19,2% και στην τρίτη θέση είναι η LG με 6,8%. Τέταρτη είναι η Apple με 5,6% και πέμπτη η κινεζική ΖΤΕ με 4,5%.

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home