Eίναι πολλά τα λεφτά...

...από τα έσοδα που θα έχουν οι δημιουργοί κινητών εφαρμογών τα επόμενα χρόνια

Eίναι πολλά τα λεφτά...

Η αγορά των εφαρμογών για smartphones, τα mobile apps αν προτιμάτε την αγγλική ονομασία που χρησιμοποιείται ευρέως, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με μία τελευταία μελέτη της In-Stat, τα έσοδα από το “κατέβασμα” εφαρμογών για φορητές συσκευές θα φθάσουν το 2015 τα 29 δισ. δολάρια! Το ποσό αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα η αγορά μοιάζει πολύ μεγάλη για την αγνοήσει κάποιος που θέλει να έχει παρουσία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η In-Stat υποστηρίζει πως ο συνολικός αριθμός των downloads το 2015 θα είναι περίπου στα 48 δισ., μεγάλο μέρος των οποίων, φυσικά, θα είναι δωρεάν. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι η μέση τιμή που πληρώνουν οι χρήστες για μία κινητή εφαρμογή είναι κάτω από 2,50 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος δημιουργός θέλει να τιμολογήσει την εφαρμογή του μάλλον δεν θα πρέπει να κινείται πάνω από αυτό το “όριο”.

Η ανάπτυξη αποδίδεται, φυσικά, στην αύξηση της δημοτικότητας των smartphones, η οποία αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω. Η In-Stat εκτιμά ότι τα smartphones θα αποτελούν το 45% των πωληθέντων κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως το 2015 από 23% που είναι σήμερα. Σημειώστε ότι αναφερόμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στις ανεπτυγμένες αγορές όπου τα smartphones έχουν ήδη φθάσει σε επίπεδα άνω του 40%.

Τέλος, “κατέβασμα” εφαρμογών δεν γίνεται μόνο μέσω 3G. Σχεδόν το ήμισυ των συμμετεχόντων στην έρευνα της In-Stat δήλωσε ότι “κατεβάζει” εφαρμογές και μέσω WiFi.

 

MOBILE APPLICATION,IN-STAT,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home