Αποθήκευσε online τα δεδομένα σου

(Cloud αγάπη μου)

Deasy @ 06.04.2012
Αποθήκευσε online τα δεδομένα σου

Οτι ο σκληρός σου δίσκος κάποια στιγμή δεν θα φτάνει για να αποθηκεύσει όλα όσα χρειάζεσαι είναι σίγουρο. Αργά ή γρήγορα θα συμβεί και αν επιλέξεις την αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου θα έχεις κάνει μια σοφή επιλογή. 

Τι κάνεις, όμως, όταν έχεις έναν υπολογιστή στη δουλειά, έναν άλλο στο σπίτι και ένα κινητό τηλέφωνο που κάνει αρκετά περισσότερα από απλά τηλεφωνήματα; Το να κουβαλάς USB  sticks  είναι μια κάποια λύση αλλά αν προτιμάς μια απόλυτα... ανάλαφρη λύση δεν έχεις παρά να ανεβείς στο "σύννεφο" και να χρησιμοποιήσεις μια από τις πολλές (καλές) υπηρεσίες δωρεάν αποθήκευσης.

Πρόσεξε, δεν μιλάμε για υπηρεσίες όπως το Rapidshare όπου ανεβάζεις αρχεία για να τα κατεβάσεις κάποια στιγμή αργότερα, αλλά για κάτι πιο ολοκληρωμένο. Φαντάσου να δουλεύεις με έναν σκληρό δίσκο (με τους φακέλους του και όλα όσα χρειάζεσαι) με τη διαφορά ότι δεν βρίσκεται τοποθετημένος στον υπολογιστή σου αλλά κάπου στο Internet. 

Να ποιες είναι οι κυριότερες υπηρεσίες

Dropbox (www.dropbox.com)

Τι σου δίνει: Ξεκινάς από λίγα GB και φτάνεις μέχρι τα 8 GB, εάν έχεις προσθέσει φίλους σου στην υπηρεσία. Σου δίνει επίσης και μια "επέκταση" που βλέπεις το dropbox μέσα στους φακέλους του υπολογιστή σου, δίνοντάς σου μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Box.net (box.net)

Τι σου δίνει: Είναι ό,τι πιο γενναιόδωρο έχουμε συναντήσει καθώς δίνει μέχρι και 50 GB αποθηκευτικό χώρο απολύτως δωρεάν. Το καλύτερο είναι ότι πάνω στο box.net έχουν αναπτυχθεί διάφορες υπηρεσίες που συνδέεουν τον αποθηκευτικό σου χώρο με άλλα online περιβάλλοντα. Ετσι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα ως το μέρος που αποθηκεύεις συνημμένα αρχεία από το email σου.

iCloud (www.icloud.com)

Τι σου δίνει: 5 GB και αν θέλεις περισσότερα πληρώνεις. Είναι σχεδιασμένο για να συνεργάζεται (άψογα) με τις συσκευές της Apple. 

Cloud Drive (www.amazon.com/clouddrive)

Τι σου δίνει: 5 GB δωρεάν και υπόσχεται ότι όλα τα δεδομένα που θα αποφασίσεις να αποθηκεύσεις θα παραμείνουν σε ασφαλές σημείο.

Skydrive (skydrive.live.com)

Tι σου δίνει: 25 GB και, μιας και είναι δημιουργία της Microsoft, επικοινωνεί και με το Office.

Αυτές είναι οι βασικότερες υπηρεσίες και όπως σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο ισχύει η κοινή λογική. Ευαίσθητες πληροφορίες (όπως οικονομικά στοιχεία ή προσωπικά δεδομένα) καλό είναι να μην πηγαίνουν πιο πέρα από τον υπολογιστή σου και, σίγουρα, καλό είναι για τα αρχεία που έχουν πραγματικά αξία για σένα να έχεις κάπου κοντά σου εφεδρικά αρχεία. 

Υπάρχει κάποιο που χρησιμοποιείς; Πες μας τη γνώμη σου...

CLOUD COMPUTING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home