Οδηγός Roaming: Ειδικά πακέτα για ταξιδιώτες

Οδηγός Roaming: Ειδικά πακέτα για ταξιδιώτες

Οι τρεις ελληνικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στο λανσάρισμα ορισμένων ειδικών πακέτων αλλά και προσφορών για τους πελάτες τους που ταξιδεύουν.

Μία «κοινή» είναι αυτή της δυνατότητας για χρήση του δωρεάν χρόνου ομιλίας και στο εξωτερικό όπου, όμως, σε κάθε κλήση υπάρχει και ένα εφάπαξ τέλος. Στην περίπτωση των εισερχόμενων κλήσεων κάτω από 60 δευτερόλεπτα, το τέλος ενδέχεται να μην επιβληθεί.

Τα πακέτα αυτά είναι αρκετά ενδιαφέροντα αλλά πρακτικά συμφέρουν όσους πραγματοποιούν μεγάλης διάρκειας κλήσεις όταν είναι στο εξωτερικό και απευθύνονται αποκλειστικά σε συνδρομητές συμβολαίου. Ουσιαστικά, τα προγράμματα αυτά προσφέρονται εντός της ΕΕ, καθώς και σε ορισμένες χώρες εκτός Ευρώπης, με τη λίστα να διαμορφώνεται ανάλογα με τις διεθνείς συνεργασίες του κάθε παρόχου.

Πακέτα που προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης του δωρεάν χρόνου ομιλίας στο εξωτερικό με εφάπαξ τέλος ανά κλήση

 

 Διαθέσιμα πακέτα  Τέλος ανά κλήση 
 Cosmote Traveller

 0,83 ευρώ εντός ΕΕ

2,58 ευρώ εκτός ΕΕ*

 Vodafone Passport

 0,83 ευρώ εντός ΕΕ

2,60 ευρώ εκτός ΕΕ*

 Wind Roamer  0,82 ευρώ εντός ΕΕ

Στα πακέτα αυτά δεν υπάρχει μηνιαίο πάγιο

Το τέλος ισχύει τόσο για τις εισερχόμενες όσο και για τις εξερχόμενες

*Ισχύει για συγκεκριμένες χώρες

Μένοντας λίγο στις υπηρεσίες φωνής, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και ειδικές προσφορές.
Για παράδειγμα, η Vodafone έχει το Travel Pack που απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστης καρτοκινητής και προσφέρει 20 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας έναντι 6 ευρώ. Απλώς, τα λεπτά ομιλίας πρέπει να καταναλωθούν εντός 15 ημερών από την αγορά του πακέτου και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για όσους ταξιδεύουν ιδιαίτερα πολύ στην Ευρώπη υπάρχει το Vodafone Europe. Το εν λόγω πακέτο έχει μηνιαίο πάγιο 18,61 ευρώ αλλά οι εισερχόμενες κλήσεις κατά την περιαγωγή σε συνεργαζόμενα δίκτυα στην Ευρώπη δεν χρεώνεται, ενώ οι εξερχόμενες κλήσεις χρεώνονται ως εθνικές κλήσεις. Απλώς, το πρόγραμμα δεν διατίθεται στους χρήστες των προγραμμάτων Vodafone Unlimited.
Μία αντίστοιχη πρόταση έχει και η Wind με το Euro-Talk. Συγκεκριμένα, προσφέρει στους συνδρομητές συμβολαίου (εκτός των εταιρικών) 30 λεπτά εξερχόμενων κλήσεων περιαγωγής (WIND Euro-Talk) με 9,30 ευρώ τον μήνα. Μετά το πέρας των 30 λεπτών ομιλίας ανά μήνα, η χρέωση γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο υπηρεσίας περιαγωγής για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Data προσφορές

Πακέτα υπάρχουν και για το χώρο των δεδομένων, αν και αυτά απευθύνονται κυρίως σε συνδρομητές συμβολαίου που ταξιδεύουν συχνά στην Ευρώπη. Το συχνά είναι λίγο σχετικό, καθώς ακόμη και ένα ταξίδι να κάνει κάποιος κάθε μήνα, κατά μέσο όρο, τα πακέτα που προσφέρουν Vodafone και Cosmote είναι ιδιαίτερα συμφέροντα.

Τι ειδικά πακέτα υπάρχουν για υπηρεσίες δεδομένων όταν είμαι στο εξωτερικό;

Διαθέσιμα πακέτα δεδομένων Κόστος Τι προσφέρει
 Cosmote Data Traveller για προγράμματα Cosmote Απεριόριστα  5 ευρώ/μήνα* Δυνατότητα χρήσης του δωρεάν όγκου δεδομένων σε 14 χώρες της ΕΕ
 Vodafone Unlimited (μόνο για συνδρομητές των συγκεκριμένων προγραμμάτων συμβολαίου)  5 ευρώ/μήνα** Δυνατότητα χρήσης του δωρεάν όγκου δεδομένων σε συνεργαζόμενα δίκτυα στην Ευρώπη
 Vodafone Μηνιαίο πακέτο περιαγωγής

 15 ευρώ/20ΜΒ μετά 1 ευρώ/ΜΒ (εντός ΕΕ)

 7,41 ευρώ/ΜΒ

 Πακέτο περιαγωγής διάρκειας ενός ημερολογιακού μήνα
Wind  Μηνιαίο Πρόγραμμα Χρήσης Data  31 ευρώ/μήνα 100 MB δωρέαν όγκος δεδομένων για χρήση εντός της ΕΕ

 

Αφορούν συνδρομητές συμβολαίου

*Δωρεάν στο πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 150

** Δωρεάν στα προγράμματα Vodafone Unlimited 175 και Vodafone Mobile Internet Unlimited

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home