Ο τηλεγραφητής του υπουργείου Περιβάλλοντος

(τελεία)

Ο τηλεγραφητής του υπουργείου Περιβάλλοντος
Μας αποτελείωσες

Αν δεν είσαι στο twitter να τι έχασες και να ένας καλός λόγος για να σταματήσεις να μην είσαι στο twitter.

Χθες το μεσημεράκι σε μια σε γενικές γραμμές συνηθισμένη ημέρα ένα μήνυμα από τον λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος στο twitter έκανε πολλά χείλη να γελάσουν. Κάποιοι μπορεί και να έπεσαν στα πατώματα. Ναι, ήταν  αστείο. Σε μια προσπάθεια να χωρέσουν όλες οι απαραίτητες (;) πληροφορίες ο άγνωστος συντάκτης είπε να περικόψει τις λέξεις, να τις συντμήσει. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό εδώ:

Υπ. από τον Υπ. ΠΕΚΑ η ΚΥΑ για την αυτ. περιβ. αδειοδ. των χώρ. απ. παλ. μετ. και παλ. αυτοκ. και χώρ. απ.

Προσπάθεια μετάφρασης: Υπεγράφη από τον Υπουργό ΠΕΚΑ [Περιβάλλοντος δηλαδή] η ΚΥΑ [υπουργική απόφαση] για την [και από εδώ και πέρα αυτοσχεδιάζουμε] αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση των χώρων απόθεσης παλαιών μετάλλων και παλαιών αυτοκινήτων και χώρων αποθήκευσης, αλλά μην το πάρεις και τοις μετρητοίς πως όλο αυτό είναι σωστό, κάνε μια επίσκεψη μέχρι τη "Διαύγεια". 

Η καζούρα πήγε σύννεφο όπως αντιλαμβάνεσαι. Δυστυχώς σε μια επίδειξη αναλγησίας προς τον πολίτη που ψάχνει καμιά σαχλαμαρίτσα να το ρίξει και λίγο στην παλαβή, οι διαχειριστές του λογαρισμού του ΥΠΕΚΑ διέγραψαν το μήνυμα. Ευτυχώς το μετέδωσαν αρκετοί καλοί άνθρωποι:

Βέβαια γράφτηκαν και ορισμένα γαλλικά, αναμενόμενο και αυτό. 

Υπήρξε και ένας που κάτι του θύμιζε όλος αυτός ο αχταρμάς από τελείες που κόσμισε χθες το ελληνόφωνο twitter (και για άλλη μια φορά, ντροπή στους αρμοδίους που το έσβησαν και στέρησαν το διαδίκτυο από ένα τέτοιο διαμάντι επικοινωνίας). Θα συμφωνήσουμε απολύτως μαζί του:

Είδες βρε τι ωραία που τα περνάμε στο twitter;

 

Photo credit: Groume

TWITTER,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home