Επιτέλους ήρθε!

Deasy @ 31.01.2011
Επιτέλους ήρθε!

Για τους Έλληνες οπαδούς της Apple (προσοχή, δεν μιλάμε για τους πολύ φανατικούς οπαδούς του Στιβ Τζομπς) η τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ σημαντική. Πολύ απλά, γιατί ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του iPad, το οποίο βέβαια, αρκετοί Έλληνες το έχουν αποκτήσει εδώ και εβδομάδες από το εξωτερικό. Για το deasy, η τελευταία εβδομάδα είναι επίσης πολύ σημαντική. Πολύ απλά, γιατί αποφασίσαμε ότι πρέπει να στείλουμε το πρώτο μας newsletter που περιέχει το πρώτο μας editorial. Στόχος του τελευταίου είναι να προσφέρει μία διαφορετική ματιά στις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Για τον ελληνικό μικρόκοσμο της τεχνολογίας, η έλευση του iPad είναι η πιο σημαντική είδηση. Άργησε, βέβαια, 300 ημέρες σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιπλέον είναι και 30 ευρώ πιο ακριβό σε σχέση με την Ευρώπη. Και υπάρχει και περίπτωση να μη το βρείτε σε όλα τα καταστήματα. Αλλά, έτσι τα φτιάχνει ο κ. Τζομπς και οι φανατικοί οπαδοί πληθαίνουν. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι πως πλέον η αγορά των tablets ανοίγει και στην Ελλάδα, καθώς καταφθάνουν συνεχώς νέες προτάσεις σε όλα τα μεγέθη και τις τιμές. Όπως λέει και ο Δημήτρης και συμφωνούμε σε ένα βαθμό, τα tablets των 9-10 ιντσών είναι ιδανικά για το σαλόνι και εκείνα των 7 ιντσών είναι πιο βολικά όταν κινείσαι εκτός σπιτιού ή γραφείου. Βέβαια, δύσκολα θα αγοράσει κάποιος άλλο tablet για το σαλόνι και άλλο για τις διαδρομές εκτός του προσωπικού του χώρου, οπότε καταλήγουμε ότι και στην τεχνολογία πολλά ζητήματα είναι και θέμα συμβιβασμών που κάνει ο καθένας από εμάς με τις ανάγκες του.

Η πραγματική είδηση της εβδομάδας δεν είναι άλλη από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Εκεί όπου το Internet και τα social media έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν έναν λαό να εκφραστεί πραγματικά και να δείξει την οργή του. Δεν είναι τυχαίο ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μουμπάρακ ήταν να κόψει το Twitter και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μετά ακολούθησε το Al Jazeera.

Από τα δυσάρεστα να πάμε στα ευχάριστα και από την Αίγυπτο να πεταχτούμε μέχρι το Τόκιο, όπου η Sony αποφάσισε να παρουσιάσει τον διάδοχο του όχι και τόσο επιτυχημένου PSP. Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή ονομάζεται NGP (Next Generation Portable) και δείχνει πανίσχυρη, είναι εντυπωσιακή και έχει και 3G. Η Nintendo, όμως, έχει 3D, οπότε όλα θα παιχθούν στην εμπειρία που θα προσφέρουν. Στην Ελλάδα, η διαθεσιμότητα θα είναι επίσης ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Σε κάθε περίπτωση, και τις δύο συκευές (NGP και 3DS) δύσκολα θα τις δούμε πριν από το φθινόπωρο.

Αφού είπαμε για Sony, οι φήμες που έχουμε ακούσει μιλάνε για tablet που θα κάνει την εμφάνιση του στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα μέσα Φεβρουαρίου. Για την ακρίβεια, θα βρίσκεται κάπου γύρω από το χώρο της έκθεσης. Επίσης, στη Βαρκελώνη αναμένονται τα Facebook κινητά αλλά και τα tablets της HTC, ο διάδοχος του Galaxy S από τη Samsung, τα νέα Sony Ericsson Xperia και πολλά ακόμη. Θα έχουν πολύ δουλειά ο Δημήτρης και ο Φανούρης που θα βρεθούν εκεί για λογαριασμό του deasy.

Τέλος, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τι σκεφτόταν ο Πολ Οτελίνι, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, όταν προσλάμβανε τον will.i.am των Black Eyed Peas. O τελευταίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τεχνολογική εταιρεία και πιο συγκεκριμένα με τη Nokia πριν από δύο χρόνια, όμως, τότε το project ήταν διαφορετικό (σ.σ. είχε σχέση με το Comes with Music, το πρόγραμμα για απεριόριστη πρόσβαση σε μουσική με μία μηνιαία συνδρομή, το οποίο απέτυχε παταγωδώς) και οι Αμερικάνοι δεν είναι Φινλανδοί. Κάτι ετοιμάζουν εκεί στο Σίλικον Βάλεϊ οι της Intel. Και δεν νομίζω ότι θα έχει σχέση με τους υπολογιστές που θα χρησιμοποιεί στα επόμενα CDs και videoclips ο will.i.am.

Υποσημείωση: Επειδή μπορεί να σας μπερδέψαμε, οι Γκουντ Φέλας του deasy.gr με τους καλεσμένους τους θα είναι στον αέρα κάθε Δευτέρα βράδυ. Σε περίπτωση που δεν τους έχετε ακούσει σας συνιστούμε να το κάνετε. Εντάξει δείχνει μεγάλο σε διάρκεια, όμως δεν καταλαβαίνεις πως περνά η ώρα. Έχουν τον τρόπο τους τα παιδιά... (το deasy podcast νο2 παραμένει μυστήριο...)

IPAD,DEASY NEWSLETTER,APPLE,TABLETS,TWITTER,NGP,MOBILE WORLD CONGRESS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home