Τι τραβάμε και εμείς οι socialιστές

(άντε και καλή αρχή)

Deasy @ 27.09.2013
Τι τραβάμε και εμείς οι socialιστές

Θα το πούμε μια φορά και δώσε βάση. Με τη βοήθεια του εργαλείου Monitor της Sidebar καταγράφουμε κάθε εβδομάδα τι καλό συνέβη στα social media του τόπου μας. Αρχίζουμε;

Δεν περιμένουμε απάντηση. Είναι Παρασκευή, η τσουλήθρα της εβδομάδας. Και τι εβδομάδας!

Στον απόηχο του φόνου του Παύλου Φύσσα, με αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με απεργίες στα σχολεία και στο Δημόσιο και, βέβαια, με τον "φάκελο' της Χρυσής Αυγής να ανοίγει διάπλατα. 

Για να πάρεις μια ιδέα, ενώ σε γενικές γραμμές κάθε μέρα υπήρχαν στο twitter και το Facebook γύρω στις 2.000 αναφορές για τη Χρυσή Αυγή, στις 18 Σεπτεμβρίου οι αναφορές έγιναν 13.000 και δεν έπεφταν καθημερινά κάτω από τις 5.000. Πού να βάλουμε και τις συντομογραφίες (της μορφής "ΧΑ"). 

Το monitor μάς ενημερώνει πως το 89% των αναφορών στην Χρυσή Αυγή είχαν αρνητικό χαρακτήρα (αναμενόμενο) και πως το 67% των δημοσιεύσεων έγιναν στο twitter.

Αν δεν περνάς ώρες στο twitter γενικά υπάρχουν δυο μεγάλες "ζώνες". Μια πρωινομεσημεριανή που τραβάει μέχρι και λίγο αργά στο απόγευμα με το βάρος να πέφτει στην επικαιρότητα και στον σχολιασμό της. Μετά πέφτει το βράδυ, ξυπνάνε τα πάθη, γενικά γίνεται από λίγο έως πολύ (ανάλογα και ποιους παρακολουθείς) αγαπησιάρικο, ερωτιάρικο, σεξουλιάρικο. Μόνο που αυτή τη βδομάδα δεν προλάβαμε να... αγαπήσουμε και σαν να μην έφταναν όλα ήρθε και η αναγγελία των εφέδρων των ειδικών δυνάμεων -που αν δεν κάνουμε λάθος το μόνο που δεν απαίτησαν ήταν να κλείσει η τρύπα του όζοντος και οι κατσαρίδες να μεταμορφωθούν σε πασχαλίτσες- και το γλυκό έδεσε. 

Η ιδέα του @giopso να κάνει τη δέουσα καζούρα με τους εφέδρους εισάγοντας το hashtag #praksikopima_28Sep "έπιασε" και χάρη στον αριθμό των δημοσιεύσεων το εν λόγω hashtag (ή "θέμα" αν προτιμάτε) έφτασε στην 6η θέση των δημοφιλέστερων για τις τελευταίες 7 εβδομάδες. Δεν το είδαμε στην κρυστάλλινη σφαίρα, στο "αδελφάκι" του monitor, το trending.gr το βρήκαμε. 

Αυτά για αρχή, έλα την άλλη Παρασκευή το πρωί να σου πούμε τι καινούργιο ανακαλύψαμε με τη βοήθεια του monitor.

SOCIAL MEDIA,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home