Οι θόλοι της Amazon

Deasy @ 26.05.2013

Το Wired σχολιάζοντας την είδηση αναφέρει στον τίτλο του ότι τα νέα γραφεία της Amazon δίνουν νέο νόημα στην… φούσκα της τεχνολογίας. Ο λόγος λοιπόν για τα νέα γραφεία της εταιρείας που ετοιμάζονται στο Σιάτλ, τα σχέδια των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ.

Το πρωτοποριακό σύμπλεγμα θόλων (βιόσφαιρών) από γυαλί και ατσάλι, ύψους 25 έως 30 μέτρα, διαμέτρου έως 40 μέτρα, με δυνατότητα να φυτευτούν στο εσωτερικό του ακόμα και μεγάλα δέντρα είναι όπως φαίνεται τα νέα κεντρικά γραφεία που ετοιμάζει η εταιρεία στο κέντρο του Σιάτλ, σε έκταση που αγόρασε στο τέλος του 2012, για περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σημείο διαμάχης στο συμβούλιο της πόλης που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η απαγόρευση της δημόσιας πρόσβασης στο κτίριο, παρά το γεγονός ότι η διάφανη κατασκευή θα επιτρέπει σε όλους όσους βρίσκονται απ’ έξω να βλέπουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους. Μοναδική εξαίρεση; Το πρώτο φυσικό κατάστημα της εταιρείας που θα φιλοξενείται στο σύμπλεγμα αυτό.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home