Sony Xperia Z4 tablet review

Είναι το καλύτερο tablet της αγοράς;

Deasy @ 29.07.2015

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό (είναι το καλύτερο της αγοράς;) έγκειται ενδεχομένως στον υποκειμενικό παράγοντα και τις προτεραιότητες που βάζει ο κάθε χρήστης ξεχωριστά. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις ανάγκες μας, το νέο tablet της Sony, Xperia Z4 tablet, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον άτυπο αυτό τίτλο, καθώς συνδυάζει ποιότητα, σχεδιασμό και εξοπλισμό στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

 

Άψογη εμφάνιση

Με το άνοιγμα του πακέτου αγοράς έρχεται η πρώτη θετική εντύπωση από το νέο tablet της Sony. Ο χρήστης συναντάει μια άψογη αισθητικά συσκευή, ένα πανάλαφρο (389 γραμμάρια παρά τις 10,1 ίντσες οθόνη) μηχάνημα με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά. Οι παραπάνω σχεδιαστικές επιδόσεις δεν λειτουργούν σε βάρος της ποιότητας. Ίσα, ίσα, το Xperia Z4 tablet λειτουργεί πειστικά με την αίσθηση που αφήνει και σ’ αυτό το επίπεδο.

Η Sony έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της και στην οθόνη με την οποία έχει εξοπλίσει το νέο της tablet. Μεταφέροντας την εμπειρία της από το χώρο των τηλεοράσεων έχει εξοπλίσει το Xperia Z4 με μια οθόνη πολύ φωτεινή, με ζωντανά χρώματα και μεγάλη ανάλυση που φθάνει τα 2560 x 1600 pixels. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν οποιοδήποτε multimedia περιεχόμενο θελήσει να παρακολουθήσει ο χρήστης στο tablet, αφήνοντάς του μια πολύ ευχάριστη γεύση.

 

Υψηλός δείκτης ψυχαγωγίας

Η ψυχαγωγία του χρήστη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής που έχει δώσει η Sony εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις και στον τομέα του ήχου. Το Xperia Z4 tablet έρχεται με λειτουργία ήχου υψηλής ανάλυσης ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει ακόμα περισσότερο την αποθηκευμένη μουσική του, ενώ η τεχνολογία εξάλειψης θορύβου ενδείκνυται για τις περιπτώσεις που θα θελήσει να συνδέσει ένα ζευγάρι ακουστικών και να «χαθεί» στις αγαπημένες του μουσικές. Με τη σύνδεση των ακουστικών στη συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί και η λειτουργία ραδιοφώνου που διαθέτει το tablet, προσφέροντας μια ακόμα επιπλογή.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας έρχονται να προστεθούν οι δύο καλύτερες κάμερες: η κύρια με ανάλυση 8,1 megapixels και η μπροστινή των 5,1. Αν και δεν είναι το καλύτερό μας να τραβάμε φωτογραφίες με μια τέτοιου τύπου συσκευής, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες που προσφέρει το tablet είναι σαφώς ανώτερες από το παρελθόν και σε επίπεδο ποιότητας, εκτός βεβαίως της ανάλυσης. Τέλος, η κάμερα του Ζ4 tablet προσφέρει και εγγραφή video Full HD στα 1080p.  

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού στο Ζ4 tablet έχει ως αποτέλεσμα και μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία με το μενού της συσκευής. Το tablet είναι σαφώς πιο γρήγορο στην απόκριση στις εντολές του χρήστη από προηγούμενα μοντέλα, αποτέλεσμα τόσο του καλύτερου επεξεργαστή αλλα και επειδή η Sony απέφυγε να υπερφορτώσει τη συσκευή της με πολλές επιπλέον (εκτός των Android) εφαρμογών. Ο επεξεργαστής που φοράει το Xperia Ζ4 είναι ο οκταπύρηνος Snapdragon 810 στα 64 bit που φορούν σχεδόν όλα τα κορυφαία smartphones ή tablets της αγοράς αυτή τη στιγμή. Αναβαθμισμένη είναι και η επεξεργαστική μνήμη RAM στα 3GB, ενώ ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 32GB. Επιπρόσθετα, υπάρχει και η υποδοχή για κάρτες microSD έως 128GB.

Συνδέοντας το Xperia Z4 tablet με το Bluetooth πληκτρολόγιο ΒΚΒ50 μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ καλή λύση ακόμα και για επαγγελματικές ανάγκες.

Η αδιάβροχη κατασκευή του Xperia Z4 είναι επίσης ένα ατού για την απόκτησή του μέσα στο καλοκαίρι. Η Sony βεβαίως απορρίπτει την ιδέα της επαφής με το θαλασσινό νερό, ωστόσο ατυχή… καλοκαιρινά περιστατικά ή ακόμα και το ξέπλυμά του κάτω από τη βρύση δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στην απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής.

Τέλος, το Xperia Z4 tablet έρχεται και με υποστήριξη 4G+ δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εκτός βεβαίως της επιλογής του WiFi.

 

Ακριβούτσικο

Οι παραπάνω υψηλές επιδόσεις του νέου tablet της Sony έχουν βεβαίως και το τίμημά τους, καθώς το Xperia Z4 κοστίζει 699 ευρώ. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, η συσκευή κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο καταστημάτων OTE, Cosmote, Γερμανός.

TABLETS,SONY XPERIA Z4 TABLET,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home