Huawei P8 review

Η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι από την Άνοιξη μέχρι το Καλοκαίρι πέρασαν όλες οι αποκαλούμενες “ναυαρχίδες” στο χώρο των smartphones από τα γραφεία του deasy. Έχοντας λοιπόν την ευκαιρία να τις «ψηλαφήσουμε» μπορούμε να πούμε με άνεση ότι ο πήχυς έχει ανέβει πλέον αρκετά ψηλά. Ταυτόχρονα όμως δύσκολα μας εκπλήσσει μια τέτοια κορυφαία συσκευή, καθώς όλες τους παίζουν σε (σχεδόν) παρόμοια επίπεδα.

Όμως, με το Huawei Ρ8 (τη ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρείας, για αυτό το καλοκαίρι) αυτό το ευχάριστο αίσθημα της έκπληξης επέστρεψε. Και γινόταν όλο και πιο έντονο για τις δύο εβδομάδες που το είχαμε στη διάθεσή μας. Ο λόγος; Γιατί το νέο τηλέφωνο προσφέρει κάτι παραπάνω από εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι η προτεινόμενη τιμή λιανική είναι στα 499 ευρώ.

 

Αλλαγή του «κινέζικου DNA»

Πριν αναφερθώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής θα ήθελα να ξεκινήσω με μια διαπίστωση. Είναι δεδομένο πως αν θες να κερδίσεις έδαφος στην ευρωπαϊκή ή την αμερικάνικη αγορά (και δεν σε λένε π.χ. Apple) θα πρέπει να απαλλαγείς από τις ιδιότητες που ορίζουν τη χώρα ή την αγορά από την οποία προέρχεσαι. Ή τουλάχιστον να προσπαθείς να συμβιβάσεις αυτά τα πρότυπα με τις αρχές που ορίζουν τις άλλες αγορές. Ενδεχομένως για τις εταιρείες που προέρχονται από την Κίνα αυτό να είναι πιο δύσκολο, καθώς πρέπει πρώτα να κερδίσουν μια αγορά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη στον κόσμο και να ξεχωρίσουν από πολλές άλλες εταιρείες, ανώνυμες κατά κύριο λόγο.

Σ’ αυτή τη διαδρομή της Huawei να γίνει παγκόσμιος παίκτης, είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια σταδιακά τα σημάδια του «εξευρωπαϊσμού» της. Όμως στο Ρ8 είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό τόσο ολοκληρωτικά, τόσο απόλυτα, τόσο αδιαμφισβήτητα. Ξεκινώντας από το πακέτο αγοράς (ναι έχουν και αυτές οι λεπτομέρειες τη σημασία τους) έως τη συσκευή αυτή καθαυτή.  Η Huawei έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό της νέας “ναυαρχίδας” της και έχεις την αίσθηση ότι κρατάς ένα στιβαρό και πολύ ποιοτικό smartphone, με μεταλλικές επιφάνειες και πειστικό σχεδιασμό.

 

Χρήση

Πάμε τώρα στο κομμάτι της χρήσης, όπου, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι και το πιο δυνατό σημείο της συσκευής. Πολύ απλά, γιατί το Ρ8 είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο smartphone που δεν “κόλλησε” ούτε μία φορά αυτές τις δύο εβδομάδες που το χρησιμοποίησα! Και αυτό παρά το γεγονός ότι το “φόρτωσα” με δεκάδες εφαρμογές πολλές από τις οποίες “έτρεχαν” παράλληλα. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι η κινέζικη εταιρεία απέφυγε να βαρύνει το Android με πολλές εφαρμογές ή ένα επιπλέον λειτουργικό, όπως συνηθίζουν άλλες εταιρείες.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να συνηθίσω λίγο το μενού της Huawei (π.χ. δεν υπάρχει κάποιο πλήκτρο εισόδου στο κεντρικό μενού αλλά όλες οι λειτουργίες είναι μοιρασμένες σε 3 αρχικές οθόνες). Και η αλήθεια είναι πως μετά από 2-3 ημέρες χρήσης δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Η οθόνη του Huawei P8 είναι στις 5,2 ίντσες και προσφέρει ανάλυση full HD, ήτοι 1920x1080 pixels, η ποιότητα της είναι εξαιρετική και μπορείς να δεις video και ταινίες χωρίς προβλήματα.

 

Υψηλές αποδόσεις

Ο επεξεργαστής είναι στα 2 GHz και είναι οκταπύρηνος και είναι ένας από τους δύο λόγους που η συσκευή είναι αντικειμενικά πολύ γρήγορη. Ο άλλος είναι η μνήμη που φθάνει στα 3 GB. Ας μείνουμε, όμως, λίγο στον επεξεργαστή που είναι ο Kirin 930 και είναι της ίδιας της Huawei και διαθέτει 64bit αρχιτεκτονική. Εκτός από καλύτερες επιδόσεις, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει ένα ακόμη ατού: χαμηλότερη κατανάλωση. Όταν πρωτοείδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και διάβασα για μπαταρία 2600 Mhz, είχα ανησυχήσει ότι η συσκευή δεν θα άντεχε -για τη  δική μου χρήση- πάνω από 10 ώρες λειτουργίας. Όμως, είχα μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη, καθώς πρακτικά το P8 βγάζει μία ημέρα χωρίς να χρειάζεται να συνδέσεις τον φορτιστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις δύο εβδομάδες που δοκίμαζα τη συσκευή είχα σταματήσει να κουβαλάω μαζί μου κάποιο power bank!

Όσον αφορά στην εσωτερική μνήμη η χωρητικότητά της είναι στα 16 GB, ενώ βεβαίως είναι και επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD. Αξίζει να σημειώσουμε πως επειδή η μπαταρία δεν μπορεί να βγει, η θύρα για την microSD είναι στο πλάι (δίπλα στην αντίστοιχη της κάρτας SIM), κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ πρακτικό γιατί μπορείς να αλλάζεις εύκολα κάρτες.

Ένας τομέας για τον οποίο οι άνθρωποι της Huawei δηλώνουν “περήφανοι” είναι για τις δυνατότητες του Ρ8 όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών και video. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8 megapixel και η οπίσθια στα 13 megapixel. Εκτός της ανάλυσης, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η κινεζική εταιρεία πέτυχε να ενσωματώσει μία κάμερα που δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες που συναγωνίζονται εκείνες που τραβά κάποιος με αρκετά πιο ακριβά smartphones.

 

Να το πάρω;

Το Ρ8 είναι απλά μία πολύ καλή επιλογή αν ψάχνετε για ένα δυνατό smartphone που πρακτικά δεν του λείπει τίποτα και δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό. Η Huawei έχει ανεβάσει τον πήχυ αρκετά και έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ειλικρινά είμαι περίεργος για το πως θα είναι το επόμενο της κορυφαίο μοντέλο.

Η συσκευή μας παραχωρήθηκε από την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός για τις ανάγκες του review. Το Huawei P8 διατίθεται σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας. Περισσότερες πληροφορίες για την τιμή και στα πακέτα στα οποία διατίθεται μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

HUAWEI P8,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home