LG G2 review

Είναι το καλύτερο Android smartphone;

Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 χαρακτηρίζεται από μία πληθώρα νέων smartphones που κάνουν την εμφάνιση τους στην ελληνική αγορά. Και όταν λέμε smartphones εννοούμε συσκευές που απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς και κινούνται τιμολογιακά σε επίπεδα που φθάνουν ακόμη και τα 750 ευρώ! Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για την Ελλάδα της κρίσης. Και δεν είναι μόνο ότι είναι πολλές οι νέες "ναυαρχίδες" αλλά είναι και πολύ δυνατές από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών.

Σε αυτή την κατηγορία, η πρόταση της LG ονομάζεται G2, μία συσκευή στην οποία η κορεατική εταιρεία δείχνει να στηρίζει πολλά προκειμένου να αποτελέσει ένα από τα "καυτά" ονόματα της αγοράς των smartphones. Και η εμπειρία που έχω από την συσκευή να είναι πως όντως η LG έχει ένα πολύ δυνατό "όπλο" στα χέρια της. Σε σημείο που να θεωρώ ότι ίσως και να είναι το καλύτερο Android smartphone, ιδίως αν λάβει κανεόις υπόψη του την τιμή στην οποία πωλείται; 599 ευρώ, σχεδόν 130-150 ευρώ φθηνότερα από τους περισσότερους από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Φουλ των τεχνικών

Η LG φρόντισε το G2 ώστε να είναι πλήρες από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Η οθόνη είναι στις 5,2 ίντσες τεχνολογίας IPS και προσφέρει ανάλυση 1920x1080 (full HD). Ο επεξεργαστής είναι ένας τετραπύρηνος της οικογένειας Snapdragon της Qualcomm στα 2,26 GHz. Η πίσω κάμερα προσφέρει ανάλυση 13 megapixel και έχει χαρακτηριστικά όπως το audio zoom στη λήψη video, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 2,1 megapixel. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000 mAh και είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε smartphones. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Google Android 4.2. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κάτι όπου το G2 να υπολείπεται του ανταγωνισμού με εξαίρεση ενδεχομένως την κάμερα όπου υπάρχουν μοντέλα του ανταγωνισμού όπου η ανάλυση φθάνει στα 20 ή στα 41 megapixel.

Βελτιωμένη εμπειρία

Εκεί όπου το G2 διαφοροποιείται είναι κατ’ αρχήν στον σχεδιασμό του. Οι Κορεάτες αποφάσισαν να ρισκάρουν -βασιζόμενοι και σε έρευνες- και τόλμησαν να μην τοποθετήσουν το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής όπως και τα πλήκτρα +/- στα πλάγια του G2, αλλά στην πίσω πλευρά! Εκ πρώτης όψεως, η επιλογή αυτή μοιάζει περίεργη αλλά μετά από 1-2 ημέρες χρήσης δεν σε ενοχλεί καθόλου. Το αντίθετο, θα έλεγα. Επιπλέον, όταν θέλετε να ανοίξετε τη συσκευή ενώ είναι σε κατάσταση αναμονής, απλά χτυπάτε δύο φορές την οθόνη, ενώ κλείνει με τον ίδιο τρόπο! Μετά από μερικές ημέρες με το G2, όταν πήρα άλλη συσκευή στα χέρια μου, συνέχιζα να της χτυπάω την οθόνη για να την ανοίξω!

Μεταφέροντας τα πλήκτρα στην πίσω πλευρά, η LG κέρδισε ...χώρο. Η οθόνη των 5,2 ιντσών καλύπτει το σύνολο της εμπρόσθιας πλευράς με αποτέλεσμα η συσκευή να είναι τελικώς μικρότερη σε σχέση με αυτό που περιμένεις με δεδομένη τη διαγώνιο της. Πρακτικά, το G2 είναι στο ίδιο μέγεθος με ένα 5άρι smartphone, κάτι που είναι εξαιρετικά πρακτικό στη χρήση.

Προσωπικά, θεωρώ ότι το G2 είναι και όμορφο, αλλά πρόκειται για μία εντελώς υποκειμενική άποψη, οπότε δεν θέλω να επιμείνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό που δεν είναι υποκειμενικό είναι πως είναι εξαιρετικά γρήγορο στην πλοήγηση στα μενού και στις εφαρμογές. Φυσικά, αυτό είναι θέμα του επεξεργαστή αλλά σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία είναι πολύ καλή…

Στη λήψη φωτογραφιών, το G2 είναι επίσης πολύ γρήγορο σε σημείο που νόμιζα ότι δεν έχω τραβήξει φωτογραφία καθώς δεν υπήρχε καθόλου αναμονή. Επίσης, πρακτικό το audio zoom που όταν τραβάς video “ζουμάρει” στη φωνή του ανθρώπου που θες. Αν έχεις παιδιά, είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό. Για τα παιδιά, χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι και το Guest mode που σου επιτρέπει να μην έχει πρόσβαση κάποιος στον οποίο έχεις δώσει το G2 σου, σε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα σου. Και σε μικρό παιδί δεν μπορείς να πεις όχι όταν σου ζητά το smartphone σου με τη μεγάλη οθόνη για να παίξει παιχνίδια με τα στρουμφάκια και τα άγρια πουλιά.

Μειονέκτημα είναι πάντως ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16 GB, ο οποίος πρακτικά μειώνεται στα 11 GB περίπου, καθώς τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό. Δεν είναι και λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για μία μεγάλη μερίδα χρηστών που θέλει να έχει τα πάντα στο smartphone του. Η LG υποστηρίζει πως δεν πρόσθεσε τη δυνατότητα για micro SD κάρτα επειδή η μπαταρία είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν αφήνει χώρο για υποδοχή για κάρτα μνήμης. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να συνδέσετε USB flash drive καθώς το G2 είναι από τις συσκευές που έχουν τον ειδικό controller. Απλώς, χρειάζεστε έναν adaptor προκειμένου να μετατρέψετε την έξοδο microUSB σε “κανονική” USB. Το σύστημα δουλεύει μία χαρά, απλώς αυξάνει την κατανάλωση μπαταρίας.

Αναφερόμενος στη μπαταρία, το G2 έχει μεγάλες αντοχές. Επειδή είμαι από εκείνους που κάνουν εκτεταμένη χρήση του κινητού, τα περισσότερα Android smartphones που έχω χρησιμοποιήσει απαιτούσαν να τα φορτίσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το G2, όμως, δεν το κάνει. Το βγάζω από τον φορτιστή το πρωί γύρω στις 7 π.μ. και απαιτεί να το φορτίσω περίπου 15 ώρες αργότερα! Εντυπωσιακή επίδοση που κάνει πιο εύκολο να αντέξω το γεγονός ότι θα ήθελα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Τελικά…

Το G2 είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις καλύτερες Android συσκευές που κυκλοφορούν. Στα 599 ευρώ, η σχέση τιμής προς απόδοση είναι εξαιρετική και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Αν είναι το καλύτερο Android smartphone, όπως αναρωτιέμαι στον τίτλο του κειμένου, είναι μία ερώτηση αρκετά υποκειμενική. Αλλά, τα λεφτά του τα αξίζει και με το παραπάνω...

SMARTPHONES,LG G2,ANDROID,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home