HTC One review

Ένα και μοναδικό

Μόνο τυχαίο δεν είναι τελικά το όνομα του νέου super smartphone της HTC. Το HTC One είναι ένα μοναδικό κινητό από κάθε άποψη. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, που τουλάχιστον στις Android συσκευές θέτει τα δικά του standard και εντυπωσιακό σε τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να τα φέρει εις πέρας σε σύγκριση με κάθε άλλη ανταγωνιστική πρόταση. Με το HTC One, για μια ακόμη φορά η HTC «υπερβάλλει εαυτόν» προσφέροντας ένα κορυφαίο μοντέλο, που πρέπει να ανταγωνιστεί στο «στίβο των πωλήσεων» τις προτάσεις των Apple, Samsung, Sony. Εταιρειών δηλαδή πολύ μεγαλύτερων σε μέγεθος, αναγνωρισιμότητα και διαθέσιμους πόρους για την προώθηση των δικών τους προϊόντων. Αυτό ίσως είναι και το μοναδικό μειονέκτημα του HTC One έναντι του ανταγωνισμού.


Η ζωή με το HTC One

Αρκούν μόλις λίγες στιγμές επαφής με το HTC One για να καταλάβεις ότι είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο. Εγώ ήμουν τυχερός και το είχα στην κατοχή μου για αρκετές ημέρες και ακόμα πιο τυχερός για να γράψω τις εντυπώσεις μου. Η μόνη «ατυχία» είναι ότι μετά από αυτές τις μέρες έπρεπε να το επιστέψω στην εταιρεία…

Η ποιότητα κατασκευής του εκπληκτική. Η αίσθηση στο χέρι εξίσου όμορφη. Μπορεί το ενιαίο σώμα να περιορίζεται μόνο στην πίσω πλευρά (σε αντίθεση με προηγούμενα μοντέλα, όπως το HTC One S) αλλά αυτό δεν μετριάζει σε κανένα σημείο τις θετικές εντυπώσεις που αφήνει η νέα υλοποίηση της ταϊβανέζικης εταιρείας. Το design είναι ένα ακόμα σημείο υπεροχής του HTC One. Μια υπεροχή που δεν συνίσταται στο αν ο σχεδιασμός είναι καλύτερος ή χειρότερος (που είναι σε ένα βαθμό υποκειμενικό κριτήριο) αλλά στο ότι είναι ξεχωριστός. Σου μένει γιατί διαφοροποιείται από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα. Αν τα βάλεις σε ζυγαριά, ποιότητα και design είναι και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του One, έναντι του ανταγωνισμού. 

Αφού ξεπεράσεις αυτό το «ευχάριστο σοκ ποιότητας» το μάτι και το χέρι θα περιπλανηθούν πλέον στα επιμέρους χαρακτηριστικά του HTC One. Και πρώτο σημείο δεν είναι άλλο από την οθόνη, η οποία σε επίπεδο αριθμών δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης: 4, 7 ίντσες, full HD ανάλυση, 468ppi. Στην πράξη αποδεικνύεται απολαυστική, απεικονίζοντας σχεδόν τέλεια τα χρώματα, ώστε να χρειάζεται μάτι ειδικού για να εντοπίσει τις ενδεχόμενες ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν.

Εφόσον έχεις ήδη έρθει σε επαφή με το Android, στο HTC One θα διαπιστώσεις ότι το λειτουργικό έχει πειραχτεί αρκετά, ακόμα και σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα One X, One S κ.α. Μάλιστα, θα χρειαστείς αρκετή ωρίτσα για να το συνηθίσεις, εφόσον το περιβάλλον πλοήγησης δείχνει αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν. Αν είσαι καινούργιος στο Android τα πράγματα μπορεί να είναι ευκολότερα, πιθανόν γιατί δεν θα βιαστείς να κάνεις τις παρορμητικές-μηχανικές επιλογές βάσει των προηγούμενων εμπειριών σου. Παρόλα αυτά, εφόσον περάσεις λίγη ώρα με το τηλέφωνο θα μπεις στο κλίμα για να εκμεταλλευτείς το σύνολο των δυνατοτήτων που σου προσφέρει η συσκευή.

Μια ιδιαίτερη λειτουργία του HTC One είναι το Blinkfeed, της πρώτης οθόνης. Εκεί μπορείς να περάσεις ποια sites θες να παρακολουθείς, οπότε οι ενημερώσεις τους θα «σκάνε» κάθε φορά που θα ξεκλειδώνεις την οθόνη. Εφόσον είσαι φαν της ενημέρωσης, η λειτουργία αυτή θα σε εθίσει ακόμα περισσότερο στην ειδησεογραφία που θες να λαμβάνεις στο κινητό σου. Βέβαια, θα χρειαστεί και αρκετή δουλειά και από την HTC, ώστε η συγκεκριμένη υπηρεσία να είναι πλήρως λειτουργική, καθώς θα πρέπει να περάσει και τοπικό περιεχόμενο, πέρα από τα (πολλά είναι η αλήθεια) ειδησεογραφικά διεθνή μέσα ενημέρωσης που είναι διαθέσιμα στην παρούσα φάση.

 

Πλήθος κορυφαίων χαρακτηριστικών

Εκτός από την οθόνη, τις τεχνικές προδιαγραφές της οποίας αναφέραμε προηγουμένως, το HTC One διαθέτει και άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής και η επεξεργαστική μνήμη RAM των 2GB κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα, καθώς το μοντέλο ανταποκρίνεται σχεδόν άριστα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB είναι υπερ-αρκετός για πλήθος αρχείων, τα οποία μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα, εφόσον εκμεταλλευτείτε και τα 25GB δωρεάν χώρου που μπορείτε να προσθέσετε μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής του Dropbox. Στα συν βέβαια η υποστήριξη δικτύων 4G, που μπορεί σήμερα να περιορίζονται μόνο στην επιλογή της Cosmote, όμως η εμπειρία στο mobile Internet είναι σκάλες ανώτερη, όπως είχε γράψει πριν λίγες ημέρες και ο Δημήτρης στο deasy.

Επιπρόσθετα βέβαια έρχονται λειτουργίες που σε ένα βαθμό θεωρούνται δεδομένες στα σύγχρονα smartphones: υποστήριξη NFC, WiFi, DLNA, GPS.

 

Ultrapixel camera και στερεοφωνικά ηχεία

Πολύς λόγος έχει γίνει βέβαια για την νέα τεχνολογία «ultrapixel» που χρησιμοποιεί στην κάμερά του το HTC One. Η εταιρεία προτιμάει ένα νέο δρόμο σε σχέση με το να μπει στη διαδικασία να κυνηγήσει τα «megapixels» που βλέπουμε σε όλες τις άλλες εταιρείες. Αυτός ο δρόμος κρύβει όμως και παγίδες… Γιατί; Καταρχάς, σε επίπεδο εντυπώσεων δεν είναι εύκολο να πείσεις το κοινό που χρόνια τώρα έχει συνηθίσει να μετράει την ποιότητα των φωτογραφιών με τον αριθμό των megapixels. Ειδικά, όταν έρχεται στην επιφάνεια η σύγκριση, καθώς η νέα τεχνολογία της HTC αν μετρηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο προσφέρει μέγιστη ανάλυση 4 megapixels. Ναι, ο φακός είναι τόσο φωτεινός που μπορεί να προσφέρει πιο ζωντανά αποτελέσματα εκεί που σε άλλες συσκευές θα δεις σκοτεινές λήψεις. Ναι, μπορείς να τραβήξεις πολύ γρηγορότερα λήψεις σε σχέση με ανταγωνιστικές προτάσεις. Ναι, η δημιουργία πανοραμικής λήψης είναι ίσως η καλύτερη υλοποίηση σε κινητό μέχρι στιγμής. Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο (για κάποιους) «αλλά». Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές, αν όχι τέλειες, για να τις ανεβάσεις σε web υπηρεσίες όπως το Facebook ή το Instagram. Όμως λόγω της μικρής τους ανάλυσης, απαγορεύεται το crop ή το zoom στην οθόνη του υπολογιστή. Εκεί πλέον χάνουν τη ζωντάνια τους και εμφανίζουν συμπτώματα κόκκου.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε για το HTC One είναι τα στεροφωνικά ηχεία που έχει προσθέσει η HTC στην εμπρόσθια επιφάνειά τους (θα τα δεις πάνω και κάτω από την οθόνη). Μια εξαιρετική έμπνευση από τους σχεδιαστές της HTC, καθώς προσφέρουν την καλύτερη απόδοση από οποιοδήποτε άλλο κινητό της αγοράς. Απόδοση που γίνεται εμφανής είτε ακούς σε ανοικτή ακρόαση το συνομιλητή σου είτε ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι.

 

Λίγο πάνω από τα 700 ευρώ

Όπως έχουμε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες, η αγορά προσφέρει πλέον αρκετές επιλογές στη κατηγορία των 700 ευρώ. Αυτό δημιουργεί απορίες σχετικά με το αν έρχονται σε συμφωνία με το κλίμα μιας αδύναμης αγοράς, όπως η ελληνική. Σε ένα βαθμό ίσως ευθυνόμαστε και εμείς ως καταναλωτές, καθώς τόσο η HTC όσο και οι άλλες εταιρείες μπορούν να ισχυριστούν ότι το παράδειγμα δίνουν οι πωλήσεις του iPhone: μέσα στο 2012, το iPhone πούλαγε στην «Ελλάδα της κρίσης» πάνω από 10.000 συσκευές το μήνα. Άρα γιατί να μην δαπανηθούν τα ίδια χρήματα για την απόκτηση μιας συσκευής, που πλέον σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, μπορεί να είναι και καλύτερη;   

HTC ONE,ANDROID,SMARTPHONES,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home