NBA Global scout: η εφαρμογή που θα βοηθήσει το NBA να ανακαλύψει τα επόμενα ταλέντα

NBA Global scout: η εφαρμογή που θα βοηθήσει το NBA να ανακαλύψει τα επόμενα ταλέντα

Το Fast Company στο σχετικό θέμα του είχε τίτλο: η εφαρμογή που θα βοηθήσει το NBA να ανακαλύψει τον επόμενο Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο λόγος για την εφαρμογή NBA Global scout, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο NBA All-Star Tech Summit, στο πλαίσιο του 3ημέρου All Star Game, που σύμφωνα με την περιγραφή της θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους scouters του NBA να ανακαλύψουν πιο εύκολα τα επόμενα μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ.

Ο επικεφαλής καινοτομίας του NBA έδωσε μια ακόμα πιο γλαφυρή περιγραφή της εφαρμογής: ένα εργαλείο που θα εκδημοκρατίσει τη διαδικασία της εξέλιξης του ταλέντου σε ένα ελίτ μπασκετμπολίστα.

 

Πως λειτουργεί η εφαρμογή; Μέσω του app, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες ΑΙ οι αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ με μετρήσεις, όπως ύψος, άνοιγμα χεριών, κάθετο άλμα κλπ. Αυτά σε πρώτη φάση, καθώς στο επόμενο στάδιο το προφίλ θα μπορεί να συμπληρωθεί από στιγμιότυπα από το παιχνίδι και τις ικανότητες του αθλητή, προσωπικά highlights, παρακολούθηση δεδομένων, με στόχο η πληροφορία για τους scouters να είναι πιο ολοκληρωμένη, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία βρίσκεται ο αθλητής.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι το NBA Global Scout δεν είναι η μοναδική εφαρμογή για το scouting αθλητών του μπάσκετ. Ένα αντίστοιχο εγχείρημα έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, με το athlenda.com. Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τα στοιχεία που δίνει το site της συγκεκριμένης εφαρμογής στο athlenda έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 50.000 αθλητές σε όλο τον κόσμο, με τις αναζητήσεις να ξεπερνούν τις 10000 σε μηνιαία βάση.

 

NBA,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ATHLENDA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home