Η Τεχνόπολη εκτός από σταυροδρόμι πολιτισμού έχει εξελιχθεί και σε κοιτίδα έμπνευσης των νέων

Και το Innovathens powered by Samsung είναι η αιτία.

Η Τεχνόπολη εκτός από σταυροδρόμι πολιτισμού έχει εξελιχθεί και σε κοιτίδα έμπνευσης των νέων

Είκοσι σχεδόν χρόνια τώρα (από το 1999) η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της Αθήνας. Σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο περνούν τις πύλες της για να παρακολουθήσουν κάποια συναυλία ή έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, μία έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών ή μία θεατρική παράσταση, ανάγοντας το χώρο αυτό σε ένα μεγάλο θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας.

Τέσσερα χρόνια τώρα στον πολύπλευρο αυτό χαρακτήρα της Τεχνόπολης έχει προστεθεί μία ακόμα πτυχή. Σε ένα χώρο που μπορεί να μοιάζει παράταιρος αρχιτεκτονικά σε σχέση με τους αναπαλαιωμένους φούρνους του πάλαι ποτέ Φωταερίου, αλλά όμως δείχνει να άνηκε πάντοτε εκεί. Το Innovathens powered by Samsung υποδέχεται κάθε μέρα ανθρώπους, συμπολίτες μας που ζητούν τα απαραίτητα ερεθίσματα και την ενέργεια ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους καριέρα.

Το Innovathens powered by Samsung έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας. Κάθε μέρα δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι  επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές  μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις,  ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια,  διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.

 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του μέσα από το Innovathens powered by Samsung

-          Επωφελήθηκαν συνολικά 170.000 άνθρωποι

-          Υλοποιήθηκαν 1.200 events

-          Πραγματοποιήθηκαν 180 workshops πιστοποιημένα από τη Samsung

-          Έχουν πάρει πιστοποιήσεις για τις νέες δεξιότητες που απέκτησαν 3.577 άτομα

Οι παραπάνω αριθμοί σκιαγραφούν μια πρώτη εικόνα για το ποσοτικό έργο του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης από τον Μάιο του 2014 έως τον Μάιο 2018. Σκιαγραφούν όμως και την όρεξη, την πίστη και την αφοσίωση των φορέων και των ανθρώπων που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν συμπαγή και αποτελεσματικά προγράμματα,  επιμορφωτικές δράσεις, με στόχο να βοηθήσουν ουσιαστικά τους νέους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Άλλωστε, αυτή η αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά στη ζωή, στην επαγγελματική διαδρομή ενός νέους ανθρώπου είναι πολλές φορές το ισχυρότερο κίνητρο για να συμμετέχεις. Για τον Cliff Parry από το Βρετανικό Συμβούλιο αυτή η ευκαιρία να δουλέψει με νέους ανθρώπους είναι και μια σημαντική τιμή, όπως έσπευσε να δηλώσει.

Ο Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής του Innovathens powered by Samsung, χαρακτηρίζει την δράση της πρωτοβουλίας αυτής ως διαρκή έμπνευση, όχι μόνο για τους για τους νέους ανθρώπους που πέρασαν τις πόρτες τους αλλά και για όλους όσους συμμετέχουν ως μέντορες ή σύμβουλοι (ή με οποιοδήποτε άλλο ρόλο), ενώ εστίασε στα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (Business Accelerator Programmes) στα οποία υποστηρίχθηκαν μέχρι σήμερα 103 σχήματα και ομάδες για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Για τον κ. Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) το Innovations powered by Samsung είναι ένα σταυροδρόμι καινοτομίας, ένας κόμβος δημιουργίας και αλληλεπίδρασης και αποτελεί πρότυπο συνέργειας αλλά και υπόδειγμα για όλες τις πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης δυναμικής, ώστε να αξιοποιήσουν το νεανικό δυναμικό που είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το μέλλον.

 

Ο ρόλος της Samsung

Ως στρατηγικός συνεργάτης του Innovathens, η Samsung έχει υποστηρίξει ενεργά και έχει αναπτύξει και η ίδια επιμορφωτικές δράσεις που σχετίζονται τόσο με τις νέες τεχνολογίες όσο και με τις soft skills δεξιότητες. Από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία σε συνεργασία με διάφορους φορείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν λάβει πιστοποίηση περισσότερα από 3.500 άτομα μέχρι και τον περασμένο μήνα, ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί workshops για την τεχνική υποστήριξη και επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, σεμινάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών για SmartTVs, καθώς και προγράμματα HR που στόχο είχαν να βοηθήσουν τους νέους να φτιάξουν ανταγωνιστικά προφίλ στο LinkedIn και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες μέσα από βιωματικές συνεντεύξεις.

Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπλακεί για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω 15 υπάλληλοι της Samsung από όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες από 300 ώρες εθελοντικής εργασίας. Επιπλέον οι μαθητές του Mobile Service Lab, που έχουν διαπρέψει στα εργαστήρια, έχουν προσληφθεί σε Authorized Service Centers της Samsung. 

Μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούν επιπλέον τα παρακάτω προγράμματα:

•             Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services, διάρκειας 50 ωρών σε συνεργασία με το Eltrun, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος

•             Digital Marketing, ένα πρόγραμμα που εισήχθη των περασμένο Μάρτιο, έχει διάρκεια 30 ωρών και έχει επίσης σχεδιαστεί από το Eltrun

•             Presentation and Communication Skills, ένα πρόγραμμα συνολικά 12 ωρών που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council

•             Τα προγράμματα “Ας μιλήσουμε με εικόνες» και “Training Creativity” για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που έχει επίσης σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council

 

Εμπλουτισμός προγραμμάτων

Τέσσερα χρόνια το έργο του Innovathens powered by Samsung είναι σπουδαίο. Όμως οι φιλοδοξίες των φορέων που το περιβάλλουν δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα, προχωρούν στον εμπλουτισμό των προγραμμάτων του, προσφέροντας νέες ευκαιρίες στους νέους. Ειδικότερα, έχουν ήδη ανακοινωθεί τα νέα προγράμματα «Εκτός Εργασίας - Εντός Ευκαιρίας» σε συνεργασία με την KPMG και «Εισαγωγή στην ανάπτυξη κώδικα» για αρχαρίους, όπως επίσης και η πραγματοποίηση δύο νέων κύκλων επιχειρηματικής επιτάχυνσης στα πεδία της αγροδιατροφής. Επιπλέον, μέσα στην επόμενη σεζόν θα πραγματοποιηθεί ημερίδα τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με την Innoetics, το ελληνικό start-up που εξαγόρασε πέρυσι η Samsung και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των text-to-speech τεχνολογιών για «ψηφιακούς βοηθούς», και συγκεκριμένα για το  Bixby της Samsung.   

Αντί επιλόγου θα μπορούσαμε να κλείσουμε με την τοποθέτηση του προέδρου της Samsung κ. KYOUNG IL Min. «Το Innovathens powered by Samsung πιστεύει στο ταλέντο των νέων και φιλοδοξία μας είναι να τους προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες να πετύχουν στη ζωή».

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home