Επιτυχημένη εκτόξευση για το Falcon Heavy

Ενα αυτοκίνητο στο διάστημα.

Deasy @ 07.02.2018
Επιτυχημένη εκτόξευση για το Falcon Heavy

Χθες αργά το βράδυ η εταιρεία -η Space X- έγραψε ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στη διαστημική Ιστορία, καθώς εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο Falcon Heavy, ο ισχυρότερος επιχειρησιακός πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για διαστημική αποστολή.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και οι πρώτες ώρες της αποστολής κυλούσαν ομαλά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για τον πύραυλο ή το φορτίο του. Μερικές, μικρές όπως φάνηκε, δυσκολίες μόνο είχαν ως αποτέλεσμα για μερικά λεπτά την εκτόξευση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί κάπου μεταξύ 8:30 και 11:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11.

Το Falcon Heavy εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το ακρωτήριο Κένεντι, οι δύο πλαϊνοί προωθητικοί πύραυλοι επέστρεψαν και προσγειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ακρωτήριο Κανάβεραλ και το μόνο ερωτηματικό κατά τις πρώτες ώρες ήταν αν τελικά και ο τρίτος προωθητικός πύραυλος (ο κεντρικός) επέστρεψε με επιτυχία στην πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό.

Οι δύο προωθητικοί πύραυλοι προσγειώνονται με επιτυχία στο Αρκωτήριο Κανάβεραλ.

Γράψαμε πριν ότι ο Falcon Heavy είναι ο ισχυρότερος επιχειρησιακός πύραυλος. Θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο έως και 63,5 τόνους, με αποτέλεσμα να είναι ικανός να είναι ικανός να μεταφέρει φορτία που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο, λόγω επιχειρησιακής αδυναμίας από τους υπάρχουντες πυραύλους αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο φορτίο του στη δοκιμαστική πτήση ήταν ένα αυτοκίνητο. Ναι, ένα αυτοκίνητο, καθώς ο Elon Musk μας είχε ήδη προϊδεάσει ότι σ΄ αυτή την πτήση θα έκανε πράξη την πιο χαζή ιδέα που είχε. Έτσι, αφού πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικάνικες υπηρεσίες δώρισε το πρώτο του Tesla Roadster του 2008 για αυτήν την αποστολή. Με έναν επιβάτη. Τον Starman, μια κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος, ντυμένη με τη στολή της Space X.

Σημασία στη λεπτομέρεια... Στην κονσόλα του Roadster διαβάζουμε "Don't panic", μία σαφής αναφορά στο συγγραφικό έργο του Ντάγκλας Άνταμς.

Το κόκκινο Tesla Roadster είναι πλέον στο διάστημα και τις πρώτες ώρες είχε προγραμματιστεί να διασχίσει τις υψηλής ακτινοβολίας ζώνες Βαν Άλεν σε μια διαδικασία-δοκιμασία που επρόκειτο να κρατήσει έξι ώρες. Αν κατορθώσει να επιβιώσει από αυτή τη διαδικασία και να βάλει μπρος τη μηχανή του, τότε το Tesla θα έχει κάνει κράτηση για το επόμενο -και σαφώς πιο μεγάλο- ταξίδι που θα έχει τελικό προορισμό την επιφάνεια του Άρη. Μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα το site της Space X μετέδιδε εικόνες από το ταξίδι του. Ακόμα πιο ωραίες ήταν οι πρώτες εικόνες του Starman στο κόκκινο Roadster από το διάστημα, στιγμιότυπα τα οποία η Space X έντυνε μουσικά με το τραγούδι "Life on Mars?" του Ντέιβιντ Μπάουι. Το ίδιο τραγούδι παίζει σε λούπα και από το ηχοσύστημα του Roadster, όμως η απουσία ήχου στο διάστημα έχει ως αποτέλεσμα να μην ακούγεται.

Λέτε το κόκκινο σπορ αυτοκίνητο να φθάσει στον κόκκινο πλανήτη; Ακούγεται πολύ ταιριαστό, δεν νομίζετε;

To παρακάτω video είναι το σύνολο της ζωντανής μετάδοσης της εκτόξευσης. Στο 29:45 ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση...

TESLA,SpaceX,FALCON HEAVY,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home