Ψάξε, βρες, σερφάρισε σε μία οθόνη

Πώς και δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα;

Deasy @ 20.04.2012

Μέχρι σήμερα όταν έκανες μια αναζήτηση, αυτό που σου επέστρεφε η αγαπημένη σου μηχανή ήταν μια σειρά από συνδέσμους και από εκεί και πέρα είχες μεν κάποιες δυνατότητες, όπως η προεπισκόπηση μιας σελίδας, αλλά αν ήθελες να δεις το περιεχόμενο μιας σελίδας θα έπρεπε να τη δεις. Φυσιολογικό πράγμα, θα πεις.

Το slikk.com θέλει να αλλάξει αυτή τη διαδικασία και αν κρίνουμε από την πρώτη γρήγορη ματιά που του ρίξαμε τα καταφέρνει μια χαρά.

Η υπηρεσία λειτουργεί όπως κάθε μηχανή αναζήτησης που ήδη γνωρίζουμε. Εισάγεις κάποιες λέξεις-κλειδιά και περιμένεις τα αποτελέσματα. Η διαφορά του slikk είναι ότι για κάθε αποτέλεσμα σου δίνει τη δυνατότητα να δεις το περιεχόμενο μέσα στην ίδια τη σελίδα της αναζήτησης, χωρίς να χάνεις τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Σκέψου τον σαν να ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα ή καρτέλες του browser σου μέσα στη σελίδα της αναζήτησης.

Η λειτουργία αυτή θυμίζει λίγο το Instant Preview (την προεπισκόπηση δηλαδή) που προσφέρει η μηχανή αναζήτησης της Google  με την ουσιαστική διαφορά ότι στην περίπτωση του Slikk μπορείς πραγματικά να πλοηγηθείς μέσα στη σελίδα κάθε link. 

Το Slikk σού προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις αναζητήσεις στο Web, σε  blogs, στο twitter, σε φωτογραφίες και σε βίντεο. Είναι αρκετά γρήγορο και στις δοκιμές που κάναμε και, έχουμε την εντύπωση, πως μερικές παλιές... καραβάνες στον χώρο της αναζήτησης το κοιτάζουν πολύ προσεκτικά.

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home