Νεκρός ο Τζον Μακάφι

Αυτοκτόνησε σε ισπανικές φυλακές.

Deasy @ 24.06.2021
Νεκρός ο Τζον Μακάφι
Παλαιότερη φωτογραφία του Τζον Μακάφι όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο Τζον Μακάφι, μία από τις πιο εκκεντρικές προσωπικότητες στον κλάδο της τεχνολογίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο Τζον Μακάφι, δημιουργός του ομώνυμου antivirus, αυτοκτόνησε στις φυλακές της Βαρκελώνης (όπου ήταν υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες) μετά από τη χθεσινή θετική απόφαση ισπανικού δικαστηρίου για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Μακάφι είχε συλληφθεί τον προηγούμενο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετά από ένταλμα των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ,  για φοροδιαφυγή και εσκεμμένη αποφυγή επιστροφών στην «αμερικανική εφορία». Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τζον Μακάφι είχε εισοδήματα 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων από παραπλανητική, όπως χαρακτηρίζεται, δραστηριότητα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Μέσω αυτής της δραστηριότητας φέρεται να κράτησε αδήλωτα εισοδήματα, που έχουν προκύψει από αμοιβές για ομιλίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες και από την πώληση των δικαιωμάτων της ιστορίας του για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Όμως, ο Τζον Μακάφι ήταν σε καθεστώς φυγής εδώ και περίπου μία δεκαετία, αφού φέρεται να εμπλέκεται σε μια αυτοκτονία στη Μπελίζ το 2012. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2019, ο Μακάφι είχε αρνηθεί την εμπλοκή του, παραδεχόμενος ότι οι μόνες του παραβάσεις είναι η μη επιστροφή φόρων και ότι όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προπαγάνδα των ΗΠΑ για να τον κάνουν να σιωπήσει.

Ο θάνατός του χθες από αυτοκτονία επιβεβαιώνεται και από τις καταλανικές αρχές. Με την έκδοσή του στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τζον Μακάφι αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο φυλάκισης 30 ετών. Ήταν 76 ετών.

ΤΖΟΝ ΜΑΚΑΦΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home