Βρέθηκε η ομάδα που «έκλεισε» αγωγούς καυσίμων στις ΗΠΑ

Βρέθηκε η ομάδα που «έκλεισε» αγωγούς καυσίμων στις ΗΠΑΗ ομάδα DarkSide οργάνωσε την επίθεση με ransomware σε βάρος της Colonial Pipeline δηλώνει το FBI.

Το νέο πολύ σοβαρό επεισόδιο κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ προκάλεσε συσκέψεις στον Λευκό Οίκο και παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν που υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κυνηγήσουν και θα διώξουν ποινικά τους υπεύθυνους της επίθεσης.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των αγωγών μεταφοράς καυσίμων (κυρίως βενζίνης και κηροζίνης) της Colonial στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Η μόλυνση των υπολογιστών της εταιρείας με το ransomware της DarkSide είχε ως αποτέλεσμα η Colonial να αναστείλει τη λειτουργία της, ωστόσο η τροφοδοσία της αγοράς δεν απειλείται ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν αποθέματα για την κάλυψη των όποιων ελλείψεων.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ φαίνεται να αποκλείουν την εκτίμηση ότι η επίθεση έχει οργανωθεί από κάποιο κράτος (π.χ. η Ρωσία ή η Κίνα) και πως η DarkSide θέλει απλώς τα λύτρα για να «ξεκλειδώσει» τους υπολογιστές της Colonial.

Ωστόσο η ανησυχία που προκάλεσε το επεισόδιο είναι έκδηλη, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει παρόμοιες επιχειρήσεις με στόχο άλλες εταιρείες διαχείρισης και λειτουργίας υποδομών. Οι πρώτες έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό της Colonial έδειξαν πως υπήρχαν πολλά κενά στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και αυτό, βεβαίως, μπορεί να ισχύει και σε άλλες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας.

HACKING,RANSOMWARE,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home