Το Facebook ζήλεψε το Cloubhouse

Ακούτε φωνές;

Το Facebook ζήλεψε το Cloubhouse

Η επιτυχία του Cloubhouse, του κοινωνικού δικτύου που επιτρέπει την επικοινωνία με τη χρήση φωνής δεν επρόκειτο να αφήσει, φυσικά, ασυγκίνητο το Facebook.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο θα λανσάρει σύντομα μια παρόμοια λειτουργία με αυτή του Clubhouse που θα την ονομάζει Live Audio Rooms και η οποία θα είναι διαθέσιμη στο Messenger, σε όλους τους χρήστες, μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Η δοκιμαστική λειτουργία της νέας υπηρεσίας θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει.

Βεβαίως η αναγγελία δεν εξέπληξε κανέναν. Από τη στιγμή που το Clubhouse έγινε επιτυχία ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσει την αντίδραση του Facebook, το οποίο ίσως κάποια στιγμή μάθουμε -και δεν θα εκπλαγούμε αν έχει συμβεί- πως επιχείρησε την εξαγορά της πολλά υποσχόμενης υπηρεσίας. Την απόκτηση του Clubhouse επιχείρησε το Twitter προσφέροντας 4 δισ. αλλά η πρότασή του δεν συγκίνησε τους υπεύθυνους, όπως φαίνεται.

Πόσο υποσχόμενης; Μόλις χθες Δευτέρα το Clubhouse έλαβε νέα χρηματοδότηση από επενδυτικά ταμεία και η αποτίμησή του φτάνει τα 4 δισ. δολάρια. Η ιδέα της φωνητικής επικοινωνίας έχει βεβαίως προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων και μάλλον είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να ακούμε… φωνές στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες επικοινωνίας.

CLUBHOUSE,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home