Συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του το Bitcoin

Συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του το Bitcoin

Έως και τα 34.800 δολάρια έφθασε η τιμή του Bitcoin την Κυριακή, με το γνωστό κρυπτονόμισμα να συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική του πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικότερα, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και χθες, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 800%, καθώς το ψηφιακό νόμισμα αντιμετωπίζεται στη διάρκεια αυτών των μηνών ως επενδυτικό προϊόν.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Bitcoin αποδίδεται στην ίδια τη δομή του ψηφιακού νομίσματος και συγκεκριμένα στην πεπερασμένη προσφορά νομισμάτων, ο αριθμός των οποίων περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια. Έτσι αρκετοί επενδυτές στρέφονται σε αυτό ως αντιστάθμισμα κινδύνου στον πληθωρισμό που θα προκύψει από τα μέτρα τόνωσης κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια το Bitcoin αντιμετωπίζεται περίπου όπως ο χρυσός, ως ένα ασφαλές καταφύγιο δηλαδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Bitcoin πλέον έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και μεγάλων επενδυτών από τις ΗΠΑ, που συνήθως πόνταραν σε μετοχές εταιρειών. Στο θετικό κλίμα με το οποίο αντιμετωπίζεται πλέον το ψηφιακό νόμισμα συνέτεινε και η απόφαση (το Φθινόπωρο που μας πέρασε) της PayPal να το εντάξει ως μέθοδο πληρωμών για την απόκτηση αγαθών, με αποτέλεσμα να καλλιεργούνται πλέον οι προσδοκίες για την ευρύτερη αποδοχή του και από άλλες πλατφόρμες.

Bitcoin,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home