Το μεγάλο μπλακάουτ της Κυριακής

Deasy @ 03.06.2019
Το μεγάλο μπλακάουτ της Κυριακής

Δεν έχουμε καμία διάθεση για φτηνά λογοπαίγνια πολιτικού χαρακτήρα, το μπλακάουτ στο οποίο αναφερόμαστε ήταν πραγματικό συνέβη online και μάλλον δεν το πολυπήραμε χαμπάρι γιατί ήμασταν απασχολημένοι με τα δικά μας.

Αλλού όμως το κατάλαβαν και μάλιστα πολύ καλά αφού βγήκαν εκτός λειτουργίας όλες σχεδόν οι δημοφιλείς υπηρεσίες της Google.

YouTube, Gmail, Nest, G Suite, Google Drive, αλλά και υπηρεσίες άσχετες με αυτές της Google όπως της Snachat και της Vimeo βγήκαν εκτός μάχης κάνοντας πολλούς Αμερικανούς να αναρωτιούνται τι στο καλό (ή τι στο κακό είχε συμβεί).

Το βασικό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετώπισε η Google για λόγους που για την ώρα παραμένουν άγνωστοι. Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για υψηλά επίπεδα “μποτιλιαρίσματος” στα δίκτυα στις ανατολικές ΗΠΑ αλλά τι προκάλεσε αυτή την υπερβάλουσα κίνηση δεν το μάθαμε.

Θα πεις τώρα πως σιγά το πρόβλημα, το πολύ πολύ να έκανε κανείς μια βόλτα παραπάνω έξω στον κόσμο ή να πήγαινε στο Facebook να ποστάρει τα παράπονά του. Δεν είναι, πια, έτσι όμως. Πολλοί χρήστες του θερμοστάτη Nest δεν μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν (και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σπιτιού τους) επειδή ακριβώς είχε “πέσει” η υπηρεσία. Όσο προχωράει η διασύνδεση και αυτό είναι ίσως κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ενόψει του Internet of Things τόσο μια βλάβη στο Internet θα έχει αντίκτυπο παρόμοιο με εκείνο της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα κοιταζόμαστε, δηλαδή, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι να παρεμβούν οι τεχνικοί.

Δεν είναι όλα πάντα ρόδινα, βλέπεις…

GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home