Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone: έφθασε ακόμα περισσότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone: έφθασε ακόμα περισσότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών

Περισσότερες από 3.500 εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 μέσα από το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο έχει ως βασικό του στόχο η πρόληψη σε θέματα υγείας να φτάσει σε ακόμα περισσότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Ταυτόχρονα, 13 χρόνια μετά την έναρξή του, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν νέα περιφερειακά και κεντρικά ιατρεία από τις περιοχές Δωδεκανήσων, Επτανήσων, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, το Πρόγραμμα καλύπτει όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους και γνωμάτευση από εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν από τον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον, η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου βοηθά τους γενικούς/αγροτικούς ιατρούς να παρακολουθούν πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά την υγεία των ασθενών τους.

Κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ενισχύει την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας για περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ενώ από το 2008, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 45.200 εξετάσεις σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ενώ την τεχνική υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει εταιρεία Vidavo.

Τα ιατρεία που εντάχθηκαν το 2018 στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone είναι τα παρακάτω: 

-  Κ.Υ. Έμπωνα (μέσω του Δήμου Ρόδου)

-  Π.Ι. Αλιστράτης/ Κ.Υ. Νέας Ζίχνης  (Σερρών)

-  Π.Ι. Γαληψού (Καβάλας)

-  Π.Ι. Παγονερίου / Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου (Δράμας)

-  Π.Ι. Ερέτριας Φαρσάλων (Λάρισας)

-  Κ.Υ. Πύλης (Τρικάλων)

-  Π.Ι. Μεσοχώρας/ Κ.Υ. Πύλης (Τρικάλων)

-  Π.Ι Καλλιφωνίου (Καρδίτσας)

-  Π.Ι. Αθαμανίου / Κ.Υ. Βουργαρελίου (Άρτας)

-  Π.Ι. Αγίας Θέκλης (Κεφαλληνίας)

-  Π.Ι. Κάμπου (Μεσσηνίας)

-  Π.Ι. Λαύκας (Κορινθίας)

-  Π.Ι. Μακρυώτικων (Κεφαλληνίας)

-  Π.Ι. Σκάλας (Κεφαλληνίας)

-  Π.Ι. Ρειχέας & Π.Ι. Νιάτων / ΓΝ-ΚΥ Μολάων (Λακωνίας)

ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ,VODAFONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home