Σημαντική ανάπτυξη για τα ακριβά smartphones

Σημαντική ανάπτυξη για τα ακριβά smartphones

Μπορεί το σύνολο της αγοράς των smartphones να βρίσκεται σε κάμψη, αφού τα τελευταία τρίμηνα οι πωλήσεις παρουσιάζουν (μικρό αλλά) αρνητικό πρόσημο, αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει τα ανώτερα στρώματα της αγοράς στα οποία παρατηρείται μία άνθηση.

Ειδικότερα, όπως φανερώνουν τα στοιχεία της Counterpoint στο τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς τα premium smartphones παρουσίασαν μια αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 19%, αντιπροσωπεύοντας το 22% του συνόλου των πωλήσεων των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Με πιο απλά λόγια περίπου 1 στα 5 smartphones που πωλήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο άνηκε στα υψηλά στρώματα της αγοράς.

Κυρίαρχη στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά αρκετά μακριά σε σχέση με τις επιδόσεις της στο παρελθόν είναι η Apple, με το μερίδιο αγοράς της στη συγκεκριμένη κατηγορία να αγγίζει το 47%. Όμως πλέον βλέπουμε και αρκετούς ακόμα κατασκευαστές να διαθέτουν σημαντικό κομμάτι αυτής της πίτας. Ειδικότερα, η Samsung έχει μερίδιο 22%, η Huawei έχει για πρώτη φορά διψήφιο μερίδιο, φθάνοντας το 12%, με τις Vivo, Oppo και Xiaomi να ακολουθούν στο 5% (για τις δύο πρώτες) και στο 3% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Counterpoint η πλειοψηφία των πωλήσεων αφορούσε συσκευές στην κατηγορία τιμής μεταξύ 400 και 600 δολαρίων, η οποία συνεισέφερε το 46% των πωλήσεων των premium smartphones. Εκεί είναι νικητής η Samsung, στην οποία ανήκει το 25% των πωλήσεων, με την Apple στη δεύτερη θέση (21%) και τη Huawei στην τρίτη (17%), όμως την ταχύτερη ανάπτυξη παρουσιάζει ένα ακόμα όνομα από την Κίνα και συγκεκριμένα η OnePlus.

Στην κατηγορία τιμής 600-800 δολαρίων οι Samsung και Apple κυριάρχησαν συγκεντρώνοντας το 81% των πωλήσεων, ενώ στην κατηγορία άνω των 800 δολαρίων η Apple ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης, καθώς της άνηκε το 80% των πωλήσεων.

SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home