Τι θα δούμε στη CES 2019

Το deasy θα είναι εκεί, μεταφέροντας τις σημαντικότερες ειδήσεις, με πλούσιο υλικό από προϊόντα και υπηρεσίες.

Deasy @ 02.01.2019
Τι θα δούμε στη CES 2019

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως στο χώρο της τεχνολογίας, το οποίο θα μας δώσει μια σημαντική εικόνα για τις εξελίξεις του κλάδου και τους τομείς στους οποίους επενδύει η βιομηχανία. H CES 2019 ξεκινάει επίσημα την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου, όμως ήδη πλήθος εταιρειών έχουν προαναγγείλει για την προηγούμενη ημέρα (7 Ιανουαρίου) μεγάλες συνεντεύξεις Τύπου, στις οποίες αναμένεται να αποκαλυφθούν τα πρώτα σημαντικά προϊόντα της έκθεσης.

Το deasy θα βρίσκεται στο Λας Βέγκας τις επόμενες ημέρες και θα σας μεταφέρει όλες τις σημαντικές ειδήσεις της βιομηχανίας: προϊόντα, τεχνολογίες, υπηρεσίες και λύσεις από το χώρο των smartphones, της τηλεόρασης, του έξυπνου σπιτιού ακόμα και του αυτοκινήτου, καθώς και η αυτοκίνηση αναμένεται να έχει σημαντική θέση στην έκθεση. Η μεγάλη διαφορά της ώρας (10 ώρες) δεν βοηθάει βέβαια στη ζωντανή μετάδοση των γεγονότων που θα εξελίσσονται στην έκθεση, όμως θα φροντίσουμε να έχουμε όλο το απαραίτητο υλικό ανεβασμένο στα κανάλια μας για τους φίλους της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Όσο λοιπόν ετοιμάζουμε βαλίτσες, τσεκάρουμε εισιτήρια και έγγραφα για το ταξίδι στο Λας Βέγκας ας δούμε ποιες θα είναι εκείνες οι τεχνολογίες, τα προϊόντα και οι τομείς που αναμένεται να μας απασχολήσουν περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.

 

Smartphones

Η CES δεν είναι το κατεξοχήν πεδίο παρουσίασης νέων κινητών, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα smartphones θα λείπουν από την έκθεση. Με δεδομένα τα σχέδια αρκετών κατασκευαστών να μπουν στο πεδίο των αναδιπλούμενων smartphones στη CES 2019 πιθανότατα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα. Μάλλον όχι από τη Samsung, που έχει ήδη κάνει γνωστά τα σχέδιά της αλλά πιθανόν από την LG, που συνηθίζει να παρουσιάζει νέες προτάσεις στο Λας Βέγκας αλλά και άλλους που θα επιχειρήσουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου που θα επισκεφθεί την έκθεση. Με δεδομένη τη σχέση της Κίνας με τις ΗΠΑ μην περιμένετε την παρουσία της Huawei στην έκθεση, όμως το δεύτερο brand της, η Honor θα είναι εκεί, έστω και με «περιορισμένη» παρουσία, ενώ και η Motorola της Lenovo θα συμμετέχει στη CES 2019.

 

5G

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία των πρώτων δοκιμαστικών δικτύων, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στο σύνολο του 2019, όμως οι ΗΠΑ βρίσκονται σίγουρα πιο μπροστά σ’ αυτήν την κούρσα, αφού αναμένονται τα πρώτα δίκτυα σε μεγάλες πόλεις. Η παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (μεταξύ των οποίων η AT&T και η Verizon) στις συνεδριακές ενότητες μας δείχνει ότι μάλλον θα ακούσουμε σημαντικές ειδήσεις σχετικά με τα πλάνα αυτών των εταιρειών στην ανάπτυξη τέτοιων δικτύων και τις υπηρεσίες πάνω στις οποίες θα εστιάσουν.

 

Τεχνητή νοημοσύνη

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει και φέτος ένα βασικό άξονα της έκθεσης. Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν επενδύσει ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να επενδύσουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Στη CES 2019 θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα περισσότερες λύσεις και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως επίσης και πλήθος καταναλωτικών προϊόντων και “έξυπνων” gadgets, που χάρη στο ΑΙ θα βελτιώνουν την εμπειρία και την καθημερινότητα των χρηστών.

 

Gaming

Πιθανότατα η CES δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την παρουσίαση νέων παιχνιδιών όμως αυτό δεν αποκλείει να δούμε πλήθος συσκευών που απευθύνονται σε φίλους του gaming. Μέσα από συστήματα σταθερών υπολογιστών, laptops, νέους επεξεργαστές και αξεσουάρ αλλά και λύσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (Virtual & Augmented Reality) το gaming θα έχει και αυτό ισχυρή παρουσία στην CES 2019.

 

Smart gadgets και όχι μόνο

Στο ακρωνύμιο CES το C «συμβολίζει» τον όρο Consumer, οπότε τα έξυπνα καταναλωτικά προϊόντα είναι πάντα βασικό στοιχείο της έκθεσης. Η CES 2019 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτόν τον βασικό κανόνα και στο πλαίσιο της θα παρουσιαστούν εκατοντάδες τέτοια νέα προϊόντα από μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές. Έμφαση αναμένεται να δοθεί σε smart gadgets που θα αφορούν την υγεία και το fitness, ενώ περιμένουμε και αρκετές προτάσεις που συνδέουν το χώρο της ένδυσης με αυτόν της τεχνολογίας. Σ’ αυτό το πεδίο ίσως έχουμε και μια παρουσίαση-έκπληξη από τη Samsung, η οποία πιθανολογείται ότι θα παρουσιάσει ένα ζευγάρι έξυπνων παπουτσιών.

 

Τηλεοράσεις και οικιακή διασκέδαση

Η εποχή της ανάλυσης 8Κ έχει ξεκινήσει ήδη με τους πρώτους κατασκευαστές να έχουν παρουσιάσει τις πρώτες τους προτάσεις, όμως στην CES 2019 πιθανότατα θα δούμε μια κλιμάκωση τέτοιων μοντέλων, αφού την επόμενη χρονιά (2020) οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό event που θα μεταδοθεί σ’ αυτήν την ποιότητα ανάλυσης. Στο πλαίσιο της CES αναμένονται και άλλες εκπλήξεις στο χώρο της τηλεόρασης, ανάμεσα στις οποίες είναι εκείνη της LG, η οποία μάλλον θα παρουσιάσει την πρώτη τηλεόραση που τυλίγεται σαν ένα ρολό χαρτί.

Επιπλέον, αναμένονται αρκετά συνοδευτικά προϊόντα που θα βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία, όπως συστήματα home cinema και ηχόμπαρες. Δεδομένο είναι επίσης ότι θα δούμε πλήθος νέων φορητών ηχείων, με ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου και περισσότερες λειτουργίες.

 

Αυτοκίνηση

 Ναι, καλά το διάβασες, η αυτοκίνηση αναμένεται να είναι και αυτή ένας σημαντικός πόλος έλξης της έκθεσης. Οι εξελίξεις στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης στις οποίες πρωτοστατούν αρκετές αμερικανικές εταιρείες, εντός και εκτός της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας μας προδιαθέτουν ότι θα δούμε αρκετές τέτοιες πειραματικές λύσεις στο Λας Βέγκας. Όμως στη CES 2019 θα πρωταγωνιστήσουν και εταιρείες από τον υπόλοιπο κόσμο, με τις Audi, BMW, Kia, Mercedes-Benz, Nissan να έχουν προγραμματίσει σημαντικές ανακοινώσεις. Μάλιστα, η Mercedes-Benz αναμένεται να λανσάρει νέο μοντέλο και συγκεκριμένα τη νέα CLA.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, η έκθεση CES 2019 ξεκινάει σε λίγες ημέρες!

CES 2019,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home