Εξηγήσεις ζητάει η Γερουσία από το Facebook

Deasy @ 05.06.2018
Εξηγήσεις ζητάει η Γερουσία από το Facebook

Εξηγήσεις θα ζητήσει η αμερικάνικη Γερουσία από τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σχετικά με το ενδεχόμενο το μεγάλο μπλε δίκτυο να έχει μοιραστεί δεδομένα χρηστών με δεκάδες κατασκευαστές συσκευών, ένα ζήτημα που προέκυψε χθες, μετά από σχετικό δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Facebook είχε προχωρήσει ήδη εδώ και μία δεκαετία σε σχετική συνεργασία με 60 κατασκευαστές συσκευών (ανάμεσά τους όλα τα μεγάλα ονόματα, Apple, Samsung, Microsoft κ.λπ.). Όπως αναφέρουν οι New York Times μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, οι κατασκευαστές είχαν πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών (και των φίλων τους), χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, παρά τη συμφωνία του Facebook με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εμπορίου το 2011 και με την οποία απαγορευόταν στο μπλε δίκτυο να μοιράζεται τέτοιου είδους δεδομένα με τρίτες εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε τις «κατηγορίες» που προκύπτουν από το δημοσίευμα (ιδιαίτερα στο σημείο για τη συλλογή δεδομένων από φίλους των χρηστών) φαίνεται ότι η αμερικάνικη Γερουσία δεν πείθεται μετά από τη σημερινή τοποθέτηση γερουσιαστών τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Reuters, στην επιστολή τους προς τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ τον ρωτούν αν θέλει να ανασκευάσει την κατάθεσή του στη Γερουσία τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση της Campridge Analytica.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home