Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% του Skroutz

Στα χέρια των ιδρυτών περνάει το 100% της εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% του Skroutz

Οι τρεις ιδρυτές του Skroutz είναι οι «νικητές του διαγωνισμού» για την απόκτηση του 50% της εταιρείας, το οποίο μέχρι σήμερα άνηκε στην Dionic.

Ειδικότερα, πριν από λίγο η Dionic, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έκανε γνωστό ότι «προχώρησε στην πώληση μέρους των στοιχείων του ενεργητικού της», το οποίο περιλαμβάνει και το «ποσοστό συμμετοχής της στην συγγενή Εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε ήτοι 50% έναντι συνολικού τιμήματος 10.001.000 ευρώ».

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Skroutz, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πίσω από το deal βρίσκονται οι τρεις ιδρυτές (Βασίλη Δήμος, Γιώργος Αυγουστίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου) οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν τον έλεγχο της εταιρείας που δημιούργησαν το 2005. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι το σύνολο του 100% του μετοχικού κεφαλαίου περνάει στα χέρια τους, με τη χρηματοδότησή του να πραγματοποιείται από το fund Southbridge Europe, μέσω μετατρέψιμου ομολογειακού δανείου με option συμμετοχής 14% (στην 4ετία) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

* Σε οποιαδήποτε καινούρια πληροφορία θα προχωρήσουμε στην ανανέωση του άρθρου.

SKROUTZ.GR,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home