Κόβει το Bitcoin η Stripe

Deasy @ 24.01.2018
Κόβει το Bitcoin η Stripe

Κατά το αντίστοιχο «δεν δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες» που είχαν αναρτήσει τα καταστήματα στα μέρη μας, η αμερικανική Stripe ανακοίνωσε πως σταματά από τον Απρίλιο να δέχεται bitcoins, διότι,  για να το θέσουμε εντελώς απλά, «δεν είναι νόμισμα αυτό κύριε».

Η εταιρεία έχει πολλά ράμματα για τη γούνα του κρυπτονομίσματος, το οποίο είχε σπεύσει να υιοθετήσει το 2014, πριν γίνει ο μεγάλος χαμός που είδαμε να κορυφώνεται τη χρονιά που μας πέρασε.

Το Bitcoin, λέει η Stripe, έχει φτάσει στο σημείο να είναι περισσότερο περιουσιακό στοιχείο παρά μέσο συναλλαγών και εδώ που τα λέμε δίκιο έχει, αφού περισσότερο με μετοχή ή επενδυτικό προϊόν μοιάζει τον τελευταίο καιρό παρά με (κρυπτο)νόμισμα.

 Ένα άλλο σημείο που έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Stripe είναι ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή και να «ανεβεί» η σχετική εγγραφή στο blockchain είναι πολύ μεγάλος και στο μεσοδιάστημα η αξία του bitcoin έχει μεταβληθεί.

Εμείς τα λέμε (εμείς τα ακούμε;) ότι θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά μέχρι να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε το 2017.

Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home