Πρόστιμο 110 εκατομμυρίων ευρώ στο Facebook

Deasy @ 18.05.2017
Πρόστιμο 110 εκατομμυρίων ευρώ στο Facebook

Με ένα βαρύ πρόστιμο πλήρωσε το Facebook αναληθείς πληροφορίες που έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, που αφορούσαν την εξαγορά ύψους 20 δισεκατομμυρίων της εφαρμογής WhatsApp.

Η υπόθεση πάει τρία χρόνια πίσω, όταν το Facebook ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ήταν αδύνατο να συνδέονται αυτόματα χρήστες μεταξύ των δύο πλατφορμών, ωστόσο οι αλλαγές που πραγματοποίησε στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας δύο χρόνια μετά, το 2016 έδειξαν ότι αυτό τελικά ήταν απολύτως εφικτό. Κατόπιν, έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι αυτή η τεχνική δυνατότητα προϋπήρχε ήδη από το 2014, εν γνώσει των ανθρώπων του Facebook.

H Επιτροπή επέβαλλε σήμερα πρόστιμο ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, χαμηλότερο αρκετά από το ανώτερο πρόστιμο που θα μπορούσε να επιβάλλει (εκτιμάται κοντά στα 250 εκατομμύρια), καθώς δέχθηκε ότι η αμερικάνικη εταιρεία συνεργάστηκε στην έρευνά της.  

Όπως ανέφεραν άνθρωποι της Επιτροπής, το πρόστιμο έρχεται να δείξει στις εταιρείες ότι θα πρέπει να τηρούν πλήρως όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ισχύουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές και βεβαίως να μην παρέχουν αναληθή στοιχεία στα ελεγκτικά όργανα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home