Η Uber βγάζει στους δρόμους αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Και η Καλιφόρνια είναι έξαλλη.

Deasy @ 14.12.2016
Η Uber βγάζει στους δρόμους αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Τελικά η κίνηση αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους δεν είναι σενάριο του μέλλοντος (εξαιρώντας τις δοκιμές που πραγματοποιούν οι κατασκευαστές) αλλά του παρόντος. Από σήμερα, όπως έκανε γνωστό η Uber, βγάζει στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο ένα στόλο τέτοιων αυτοκινήτων, έτοιμων να εξυπηρετήσουν το κοινό της υπηρεσίας Uber X, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει ποιος είναι ο αριθμός αυτών των διαθέσιμων οχημάτων.

Ενδεχομένως οι χρήστες της υπηρεσίας να ενθουσιάστηκαν με την είδηση, όμως αυτή που σίγουρα δεν ενθουσιάστηκε καθόλου είναι η αρμόδια αρχή της Καλιφόρνια, η οποία δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει την άδεια που χρειάζεται για να προχωρήσει σ’ αυτήν την κίνηση, απαιτώντας ταυτόχρονα να τηρηθεί η πρέπουσα διαδικασία. «Είκοσι κατασκευαστές έχουν λάβει την άδεια για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της Καλιφόρνια και απαιτούμε από την Uber να κάνει το ίδιο» ανέφερε μεταξύ άλλων στη γραπτή ανακοίνωση της η αρχή.

Οι δηλώσεις της αρχής δεν έμειναν αναπάντητες από την Uber (το περίεργο θα ήταν το αντίθετο, αφού η εταιρεία έχει δείξει και στο παρελθόν μια αρκετά επιθετική συμπεριφορά). Η αμερικάνικη εταιρεία υποστηρίζει λοιπόν ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, αφού στις μπροστινές θέσεις των συγκεκριμένων οχημάτων βρίσκονται πάντα ένας οδηγός και ένας μηχανικός, με τον πρώτο να παίρνει το τιμόνι στα χέρια του σε δύσκολες συνθήκες, όπως σε σημεία που γίνονται έργα ή σε διαβάσεις πεζών και θεωρεί ότι δεν ισχύει ο νόμος της Καλιφόρνια, που ορίζει σαν αυτο-οδηγούμενα  οχήματα εκείνα που έχουν την ικανότητα κίνησης χωρίς τον ενεργό φυσικό έλεγχο ή την παρακολούθηση από κάποιο άτομο. Μάλιστα, φθάνοντας στο άλλο άκρο, η αμερικάνικη εταιρεία καλεί την αρχή της Καλιφόρνια να δείξει μια πιο φιλική προς την τεχνολογία προσέγγιση στη ρύθμιση του συγκεκριμένου πεδίου. «Πολλές πόλεις και κράτη έχουν αναγνωρίσει τις ακούσιες συνέπειες που μπορεί να έχουν στην επιβράδυνση της καινοτομίας περίπλοκοι κανόνες και απαιτήσεις. Η ελπίδα μας είναι ότι η Καλιφόρνια, το σπίτι μας, ένας ηγέτης στη δυναμική ολόκληρου του κόσμου να υιοθετήσει μια παρόμοια άποψη» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Uber.  

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα θα συμπληρώναμε εμείς...

UBER,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,DRIVERLESS CARS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home