Αποικία στον Άρη μέχρι το 2025

Deasy @ 01.02.2016
Αποικία στον Άρη μέχρι το 2025

Για έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «θέλει να πεθάνει στον Άρη» μάλλον δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι έχει φιλόδοξα σχέδια για τον κόκκινο πλανήτη. Ιδιαίτερα, αν ο ίδιος έχει τη δική του εταιρεία στο χώρο του διαστήματος και αν αυτός ονομάζεται Elon Musk.

Λίγες ημέρες νωρίτερα από την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου για το φιλόδοξο project Hyperloop, ο επικεφαλής της Space X βρέθηκε σε event για τη νέα επιχειρηματικότητα στο Χονγκ Κονγκ, όπου ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδια της Space X για τη δημιουργία ενός διαστημοπλοίου που θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον Άρη, προσθέτοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί να πραγματοποιεί ταξίδια που θα μεταφέρουν ανθρώπους στον συγκεκριμένο πλανήτη μέχρι το 2025.

Ο Elon Musk τόνισε τη σημασία που έχει για το ανθρώπινο είδος μια τέτοια εξέλιξη. «Θέλουμε ένα μέλλον όπου τα πάντα περιορίζονται σε έναν πλανήτη μέχρι να συμβεί στο μακρινό μέλλον κάποιο καταστροφικό γεγονός ή θέλουμε ο άνθρωπος να αποτελέσει ένα πολύ-πλανητικό είδος;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Space X, προσθέτοντας ότι «ο Άρης είναι το επόμενο φυσικό βήμα. Στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος πλανήτης που έχουμε πιθανότητες για τη δημιουργία μιας αυτοσυντήρητης πόλης», εξέλιξη που θα προστατέψει το ανθρώπινο είδος από την εξαφάνισή του και ταυτόχρονα θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

Μάλιστα, ο ίδιος σκοπεύει να πραγματοποιήσει, όπως ανέφερε, ένα διαστημικό ταξίδι μέσα στην επόμενη πενταετία. «Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο» πρόσθεσε, σχολιάζοντας την έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης σε τέτοια ταξίδια.

ELON MUSK,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,SpaceX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home