Συγγνώμη λάθος, λέει το Facebook

Deasy @ 02.03.2018
Συγγνώμη λάθος, λέει το Facebook

Οι άνθρωποι συνήθως δεν θέλουν δυο φορές από το ίδιο πράγμα και το πείραμα του Facebook που έλουσε με κρύο ιδρώτα τους εκδότες (και γενικότερα τους δημιουργούς περιεχομένου) τελειώνει με την παραδοχή των στελεχών της εταιρείας πως είχαν κάνει λάθος.

Η ιδέα που είχε το Facebook ήταν να χωρίσει τη ροή ενημερώσεων σε δύο μέρη ώστε να βλέπεις σε μία τις δημοσιεύσεις των φίλων σου και στην άλλη τις δημοσιεύσεις από ειδησεογραφικά sites ή άλλες σελίδες. Αν λοιπόν ήθελες να δεις τι συμβαίνει στον κόσμο ή ένα ακόμα βίντεο με κατοικίδια έπρεπε να “γυρίσεις” στη δεύτερη ροή, αν ήθελες να δεις τι πόσταρε μια φίλη ή ένας συνάδελφος από τη δουλειά έπρεπε να χρησιμοποιήσεις την πρώτη ροή. Μπέρδεμα και, βέβαια, αν ο εκδότης ήθελε να εμφανίσει περιεχόμενο στην ροή με τις ενημερώσεις από τους φίλους σου δεν είχε παρά να πληρώσει ώστε μια δημοσίευσή του να εμφανιστεί στην πρώτη (και βασική) ροή. 

Όλο αυτό δεν δούλεψε και το πείραμα ολοκληρώνεται με ενοποίηση των δύο ροών. Το Explore feed, όπως είχε ονομαστεί η ροή με τις δημοσιεύσεις από διάφορες πηγές, αποδείχθηκε επίσης πως δεν ήταν η καλύτερη λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις και πολλά ειδησεογραφικά sites στις έξι χώρες που πραγματοποιήθηκε η πειραματική διπλή ροή ενημερώσεων, ανέφεραν σημαντική πτώση στην κίνησή τους, πράγμα απολύτως αναμενόμενο. Από τη στιγμή που η βασική ροή ήταν αυτή με τις δημοσιεύσεις των φίλων, οι ενημερωτικές δημοσιεύσεις της δεύτερης ροής (του Explore feed δηλαδή) είχαν λιγότερες ευκαιρίες προβολής. Νομίζουμε πως όλοι, πλην Facebook φυσικά, αυτό είχαμε υποψιαστεί πως θα συμβεί. 

FACEBOOK,SOCIAL MEDIA,MEDIA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home