Πρώτες εικόνες από το γιγαντιαίο ρολόι 152 μέτρων που στηρίζει ο Τζεφ Μπέζος

Deasy @ 21.02.2018
Πρώτες εικόνες από το γιγαντιαίο ρολόι 152 μέτρων που στηρίζει ο Τζεφ Μπέζος

Αρκετά χρόνια πιο πριν και στο πλαίσιο ενός άρθρου για τις «περίεργες επενδύσεις» γνωστών προσώπων από το χώρο της τεχνολογίας είχαμε κάνει μια αναφορά στη συμμετοχή του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σε ένα project που αφορούσε την κατασκευή ενός γιγαντιαίου ρολογιού σε μια μυστική τοποθεσία στο Τέξας.

Το 10.000yearsclock είναι μία πρωτοβουλία Long Now Foundation και όπως φανερώνει το όνομά του έχει ως στόχο την κατασκευή ενός ρολογιού η λειτουργία του οποίου θα κρατήσει κάποιες χιλιάδες χρόνια. Γιγαντιαίο σε διαστάσεις με ύψος 152 μέτρα (500 πόδια), πλήρως μηχανικό, η ιδέα της κατασκευής του βασίζεται στο όραμα του Αμερικανού εφευρέτη Danny Hillis και έχει ως στόχο να δείξει στις επόμενες, μακρινές γενιές, μια εικόνα για τη δημιουργικότητα του ανθρώπου της σημερινής εποχής. Δική μας άποψη είναι ότι ίσως και να εμπνέεται από τους προϊστορικούς ζωγράφους των σπηλαίων, καθώς η τοποθεσία που κατασκευάζεται είναι χωμένη σε μία απομονωμένη τοποθεσία στο Τέξας, στο εσωτερικό κάποιου βουνού της οροσειράς Sierra Diablo. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο κοινό, ωστόσο όπως μπορούμε να διαβάσουμε από το ομώνυμο site η επίσκεψη θα κρύβει και μια μίνι περιπέτεια, με αρκετές ώρες οδήγηση από το πιο κοντινό αεροδρόμιο αλλά και μια μικρή ανάβαση για το σημείο εισόδου.  

Όπως μας ενημέρωσε χθες ο Τζεφ Μπέζος από το λογαριασμό του στο Twitter η κατασκευή του ρολογιού μόλις ξεκίνησε. Το μήνυμα συνοδεύεται και από ένα σχετικό video με τις πρώτες εικόνες από την κατασκευή του.  

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home