Πάρε κάτω από τον έλεγχό σου έναν άλλο άνθρωπο

Πάρε κάτω από τον έλεγχό σου έναν άλλο άνθρωπο

Την παράδοσή του στα δυστοπικά πειράματα που ενεργοποιεί τη νύχτα του Halloween συνεχίζει το παγκοσμίου φήμης ΜΙΤ Media Lab, που για φέτος έχει ετοιμάσει μια ακόμα τέτοια «έκπληξη». Έτσι μετά το Nightmare Machine του 2016, που μετέτρεπε φυσιολογικές φωτογραφίες των χρηστών σε μακάβριες εικόνες και το Shelley του 2017, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορούσε να γράψει τις δικές του ιστορίες τρόμου φέτος έρχεται η σειρά του BeeMe, ένα πείραμα, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ενός ατόμου και να ορίζουν τις κινήσεις του.

Η έμπνευση για το BeeMe, όπως έσπευσαν να επισημάνουν ενημερωτικά Μέσα του εξωτερικού, μάλλον είναι ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς Black Mirror. Στο επεισόδιο White Christmas ένα άτομο στο κεφάλι του οποίου έχει εμφυτευτεί ένα τσιπάκι ελέγχεται και δέχεται εντολές από μία ομάδα ανθρώπων προκειμένου να φλερτάρει με επιτυχία γυναίκες.

Στο πείραμα του MIT Media Lab ευτυχώς δεν έχουμε κάποιο εμφυτευμένο τσιπάκι. Οι ερευνητές του δημιούργησαν ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε μια ομάδα χρηστών να ελέγχουν έναν άνθρωπο, ενώ μπορούν να ακούν και να βλέπουν όλα όσα κάνει, σαν να ήταν μέσα στο μυαλό του (για το ρόλο του πρωταγωνιστή το MIT Media Lab έχει προσλάβει έναν ηθοποιό). Στόχος του κοινωνικού πειράματος, όπως το αξιολογεί το MIT Media Lab είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί μια ομάδα ανθρώπων να κάνει ένα άτομο να εκτελέσει μια σειρά εργασιών με συνεχή ροή ή αν οι εντολές θα είναι αποσπασματικές, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους.

Το BeeMe θα ενεργοποιηθεί στις 11 το βράδυ στις 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία που γιορτάζεται το Halloween στις ΗΠΑ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home