To Twitter στο 2012

Deasy @ 11.12.2012
To Twitter στο 2012

Το 2012 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Twitter. Δεν είναι μόνο ότι το δημοφιλές micro-blog ανέβασε κατά πολύ τη βάση των χρηστών του, ήταν και τα μεγάλα γεγονότα κατά τη διάρκεια της χρονιάς (Ολυμπιακοί Αγώνες, Αμερικάνικες εκλογές, τυφώνας Sandy) που άφησαν τα σημάδια τους στην κίνησή του.

Για να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που κλείνει, το Twitter, δημιούργησε μια νέα σελίδα, 2012.twitter.com, στο οποίο αφιερώνει χώρο στις κορυφαίες στιγμές που "έζησε" το social network τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο site μπορείτε να βρείτε τα χρυσά tweets του 2012, τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς, γεγονότα που έγιναν πρώτα γνωστά μέσα από το Twitter, τα μεγαλύτερα trending topics, αλλά και τις νέες δυνατές φωνές που προστέθηκαν στο Twitter. Επιπλέον και ίσως αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σένα, μπορείς να βρεις και τις κορυφαίες στιγμές του δικού σου λογαριασμού μέσα στο 2012.
Όπως είναι αναμενόμενο, το κορυφαίο tweet για το 2012 ήταν αυτό του Μπαράκ Ομπάμα, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών. Το μήνυμα "four more years" με τη φωτογραφία του προεδρικού ζεύγους αναπαράχθηκε ως retweet περισσότερες από 810.000(!) φορές, ενώ άλλες 300.000 φορές έγινε favorite. Δεύτερος στη λίστα, ο Justin Bieber με το tweet με το οποίο αποχαιρέτησε μια 6χρονη fan του που έπασχε από κάποια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. 220.000 χρήστες του Twitter το έκαναν retweet, ενώ τα favorites ξεπέρασαν τα 100.000.

Κορυφαίο γεγονός του Twitter για το 2012 ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δημιουργώντας 150 εκατομμύρια tweet, ενώ στην τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε και ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς ο ρυθμός νέων tweets έφθασε τα 116.000 ανά λεπτό. Ο αθλητής των Ολυμπιακών που συζητήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ήταν βέβαια ο Usain Bolt, καθώς στον τελικό των 200 μέτρων ο ρυθμός άγγιξε τα 80.000 tweets το λεπτό. Άλλο μεγάλο γεγονός ήταν βέβαια οι αμερικάνικες εκλογές, καθώς μόνο την ημέρα των εκλογών στάλθηκαν περισσότερα απο 31 εκατομμύρια tweets, ενώ ο ρυθμός έφθασε μέχρι και τα 327.452 tweets το λεπτό.

Στις νέες, πολλές είναι η αλήθεια, δημοφιλείς φωνές του Twitter το 2012 ξεχωρίζουμε τον Πελέ (@Pele), τον Jeremy Clarkson του Top Gear (@jcrclarksonesq) τον Neil Young και την Adele από το χώρο της μουσικής, τον Ben Affleck από το χώρο του κινηματογράφου, τον Derrick Rose, τον Gary Lineker, τον Franz Beckenbauer από το χώρο του αθλητισμού, τον David Cameron και τον Nicolas Sarkozy από το χώρο της πολιτικής.

Γεγονότα που επίσης ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά ήταν το tweet της αμερικανίδας αστροναύτου Sunita Williams με τη φωτογραφία του τυφώνα Sandy, όπως φαινόταν από το διάστημα, ο λογαριασμός @L2012PoolCam που έστελνε υποβρύχιες φωτογραφίες από τη γραμμή τερματισμού της Ολυμπιακής πισίνας, την εξιστόριση, μέσω Twitter, του Ιάπωνα ορειβάτη, Nobukazu Kuriki, της πρόσπάθειάς του να κατακτήσει το Έβερεστ, αλλά και το tweet που έχει σταλεί από το βαθύτερο σημείο της γης μέχρι στιγμής, και ειδικότερα από τα 35.755 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από τον James Cameron. 

TWEETS,2012,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home