Επιθέσεις κατά παραγγελία; Όχι πια

Deasy @ 26.04.2018
Επιθέσεις κατά παραγγελία; Όχι πια

H Europol ανακοίνωσε ότι έκλεισε το WebStresser, μια υπηρεσία που πραγματοποιούσε -με το αζημίωτο, βεβαίως- επιθέσεις κατά παραγγελία σε διάφορα web sites.

Αν κάποιος, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε να “τιμωρήσει” ένα site μπορούσε να το εξαφανίσει από το διαδίκτυο ζητώντας τις “υπηρεσίες” του WebStresser, το οποίο εξαπέλυε στον τόχο επιθέσεις της μορφής Distributed Denial of Service (DDoS).

Το WebStresser είχε εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τέτοιες δουλειές, καθώς οι χρεώσεις του ξεκινούσαν από το ταπεινό μηνιαίο ποσό των 15 ευρώ. Συνολικά στην υπηρεσία είχαν εγγραφεί 136.000 χρήστες, ενώ σύμφωνα με την Europol το WebStresser είχε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια 4 εκατ. επιθέσεις.

Η επιχείρηση της Europol ονομάστηκε Power Off και διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρχές σε Ολλανδία, Βρετανία, Σερβία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία, Χονγκ-Κονγκ, Καναδά και ΗΠΑ. Οι διαχειριστές της υπηρεσίας συνελήφθησαν, ενώ η τσιμπίδα του νόμου φαίνεται πως έπιασε μερικούς από τους πιο συχνούς χρήστες της υπηρεσίας.

Ένας μπελάς λιγότερος δηλαδή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home