Πέντε νέα μοντέλα από τη Nokia

Η HMD Global συνεχίσει την αναβίωση θρυλικών μοντέλων της φινλανδικής εταιρείας.

Deasy @ 26.02.2018
Πέντε νέα μοντέλα από τη Nokia

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 (συγκεκριμένα το 1996) το Nokia 8110 ήταν ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που άρχισαν να χτίζουν το μύθο του ονόματος της φινλανδικής εταιρείας. Ήταν τέτοια η επιτυχία του συγκεκριμένου τηλεφώνου (της μπανάνας όπως ήταν το παρατσούκλι του) που χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία Matrix, η οποία προβλήθηκε 3 χρόνια αργότερα (1999).

Αυτή λοιπόν τη συσκευή αναβιώνει ξανά η HMD Global, η εταιρεία που διαχειρίζεται πλέον το όνομα της φινλανδικής εταιρείας στα κινητά, με το Nokia 8110 4G, δίνοντας συνέχεια στην αντίστοιχη περυσινή κίνηση με το 3310. Το Nokia 8110 4G είναι ένα από τα πέντε Nokia μοντέλα που παρουσιάστηκαν σήμερα στη Βαρκελώνη και το μόνο βεβαίως που δεν είναι smartphone. H διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει το Μάιο, ενώ η τιμή του όπως έγινε γνωστό θα φθάνει τα 79 ευρώ.

Μαζί με το παραπάνω κινητό η Nokia φέρνει τέσσερα νέα smartphones: τα Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 και Nokia 1.

Ξεκινώντας από το Nokia 8 Sirocco το οποίο είναι και το πιο ακριβό μοντέλο, το συγκεκριμένο smartphone έρχεται με διπλή πίσω κάμερα με οπτικά μέρα από τον οίκο Zeiss. Η μία εκ των δύο ευρυγώνια, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει υψηλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η δεύτερη, ανάλυσης 13MP, με 2x οπτικό ζουμ (telephoto). Το νέο Nokia 8 διαθέτει κυρτή οθόνη 5,5 ιντσών με μικρά περιθώρια περιμετρικά της, σώμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου. Η τιμή του θα αγγίζει τα 749 ευρώ.

Πιο προσιτό, που απευθύνεται σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, το Nokia 7 Plus έρχεται με το ίδιο σύστημα κάμερας, επεξεργαστή Snapdragon 660, οθόνη 6 ιντσών 18:9 Full HD+. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αυτονομία του τηλεφώνου που φθάνει τις δύο ημέρες χρήσης. Το Nokia 7 Plus θα κυκλοφορήσει και αυτό στις αρχές Απριλίου με την τιμή του να αγγίζει τα 399 ευρώ.

Το νέο Nokia 6 είναι ακόμα μία προσθήκη στη γκάμα των συσκευών, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι 60% πιο γρήγορο από τον πρόγονό του. Διαθέτει κάμερα με οπτικά μέρη από τον οίκο Zeiss, υποδοχή USB Type C, σώμα από αλουμίνιο, επεξεργαστή Snapdragon 630 και ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass 2.5D. Θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Απριλίου αρχικά σε έκδοση με μνήμη RAM 3GB και αργότερα σε μια ακόμα έκδοση με RAM 4GB. H τιμή του θα ξεκινάει από τα 279 ευρώ.  

Το πιο προσιτό από τα τέσσερα νέα smartphones είναι το Nokia 1. Είμαι μια πρόταση με βασικά χαρακτηριστικά και μνήμη RAM 1GB, η τιμή της οποίας θα αγγίζει τα 85 ευρώ.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home