Επιστρέφουν οι αυξήσεις στις τιμές της κινητής

Επιστρέφουν οι αυξήσεις στις τιμές της κινητής

Λίγες ημέρες μετά την αναστολή των αυξήσεων που είχαν εξαγγείλει το προηγούμενο Φθινόπωρο οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, κατόπιν παρέμβασης του τότε προέδρου της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, επανέρχονται εκ νέου. Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι ευθυγραμμίζονται με το Νέο Γενικό Κανονισμό της ΕΕΤΤ στον οποίο παρέπεμπε και η παρέμβαση του κ. Τσαμάκη, όπου και υπάρχει ειδική αναφορά ότι  για συμβόλαια που είναι σε ισχύ απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση προς τα πάνω για τις χρεώσεις των πακέτων υπηρεσιών ή μείωση οποιαδήποτε υπηρεσίας. Ειδικότερα, το απόσπασμα ανέφερε: «ειδικά για τις περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει επιδότηση συσκευής ή έκπτωση παγίου, δεν δύναται εντός του ορισμένου χρόνου της σύμβασης να πραγματοποιηθεί αύξηση του παγίου ή μείωση οποιασδήποτε υπηρεσίας του πακέτου υπηρεσιών (όπως λεπτά χρόνου ομιλίας, αριθμός SMS/MMS και όγκος δεδομένων) το οποίο περιλαμβάνεται στο πάγιο».

Οι νέες ανακοινώσεις των Cosmote και Vodafone (στις 05/02 και 26/01 αντίστοιχα) είναι σύννομες με αυτά που ορίζει ο Γενικός Κανονισμός. Ειδικότερα, στην περίπτωση της Vodafone, η ανακοίνωση της οποίας προηγείται χρονικά, η αύξηση τιμών περιλαμβάνει και τη χρέωση των υπηρεσιών (SMS, κλήσεις, δεδομένα) στις περιπτώσεις που έχει καταναλωθεί το πακέτο που περιλαμβάνεται στο εκάστοτε πρόγραμμα του συνδρομητή αλλά και την αύξηση στην τιμή του παγίου είτε για τους νέους συνδρομητές είτε για εκείνους που έχει λήξει το συμβόλαιο που είχαν σε ισχύ. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση της Cosmote, η αύξηση περιορίζεται στις τιμές των υπηρεσιών και δεν περιλαμβάνει και τιμές μηνιαίων παγίων. Τόσο η Vodafone όσο και η Cosmote σε κάποιες κατηγορίες αυξήσεων προτείνεται η αγορά νέων πακέτων, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση για το συνδρομητή. Οι αυξήσεις για τη Vodafone ξεκινούν στις 27 Μαρτίου, ενώ για την Cosmote την 1η Απρίλιου.

Όπως είχαμε σημειώσει και στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, η προ ενός μηνός αναστολή δεν αφορούσε τις αυξήσεις που είχε ανακοινώσει και η Wind το προηγούμενο Φθινόπωρο, καθώς η εφαρμογή τους ξεκίνησε μέσα στο προηγούμενο έτος.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home