Ευρωπαϊκή Ένωση: το Facebook μας παραπλάνησε

Deasy @ 20.12.2016
Ευρωπαϊκή Ένωση: το Facebook μας παραπλάνησε

Πρόστιμο ύψους έως και το 1% του ετήσιου τζίρου της μπορεί να κληθεί να πληρώσει το Facebook εφόσον αποδειχθεί ο ισχυρισμός της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η αμερικάνικη εταιρεία έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου της εξαγοράς του WhatsApp, που πραγματοποίησε το 2014.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής, το Facebook έδωσε ανακριβείς πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας, στο ερώτημα αν μπορούσε να συνδέσει τους χρήστες της εφαρμογής με τους δικούς του χρήστες. Το Facebook τότε φέρεται να απάντησε αρνητικά. Όμως, το Σεπτέμβριο του 2016 η αλλαγή των ρυθμίσων ιδιωτικότητας του WhatsApp στις οποίες προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφωνικού αριθμού ενός χρήστη με την ταυτότητα του στο Facebook υποδεικνύει, σύμφωνα με την Επιτροπή, ότι το Facebook απέκρυψε την αλήθεια από την Επιτροπή.

Τώρα, οι άνθρωποι του Facebook έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν και να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της Επιτροπής μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2017.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home