Μέτρα εναντίον της πορνογραφίας στο Internet στην Αγγλία

Ποινικό αδίκημα η κατοχή υλικού που απεικονίζει βιασμό

Deasy @ 22.07.2013
Μέτρα εναντίον της πορνογραφίας στο Internet στην Αγγλία

Σειρά μέτρων που στρέφονται εναντίον της βιομηχανίας πορνό στο Internet ανακοίνωσε σήμερα ο David Cameron, πρωθυπουργός της Αγγλίας. Στο πιο σημαντικό από αυτά που εμπλέκονται και οι πάροχοι Internet της χώρας, κάθε νοικοκυριό της χώρας θα μπλοκαριστεί από την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό, εκτός και αν κάποιο από αυτά δηλώσει το αντίθετο.

Τα μέτρα της αγγλικής κυβέρνησης έχουν ως στόχο να μειώσουν την έκθεση των ανηλίκων σε πορνογραφικό υλικό. Προς την κατεύθυνση αυτή, μέχρι το τέλος του 2014, οι πάροχοι Internet θα έρθουν σε επαφή με όλους τους κατόχους συνδέσεων, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενεργοποιηθεί το σχετικό φίλτρο «family friendly», εφόσον θέλουν να κοπεί η πρόσβαση σε τέτοιου είδους υλικό. Μάλιστα, στους αναποφάσιστους, το σχετικό φίλτρο θα ενεργοποιείται αυτόματα.

Όσον αφορά άλλα μέτρα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν στην Αγγλία, αποφασίστηκε ότι η κατοχή υλικού που απεικονίζει σκηνή βιασμού θα θεωρείται ποινικό αδίκημα σε Αγγλία και Ουαλία, η αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τη διανομή ακραίου πορνογραφικού υλικού που δεν λαμβάνει τις απαραίτητες άδειες για την διανομή του στα sex shops της χώρας, η επιβολή στις μηχανές αναζήτησης περιορισμών, ώστε να μην εμφανίζουν αποτελέσματα σε αναζητήσεις με όρους που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία.

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ,ΑΓΓΛΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home