Πυρ ομαδόν εναντίον των κρυπτονομισμάτων

Deasy @ 07.02.2018
Πυρ ομαδόν εναντίον των κρυπτονομισμάτων

 Το 2018 φαίνεται πως θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα και δεν το λέμε έχοντας κατά νου μόνο τη “βουτιά” του Bitcoin που τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποχωρήσει από την περιοχή των 20.000 δολαρίων στα 6.000 δολάρια. Θα πεις πως και πάλι η αξία του είναι τεράστια και θα έχεις δίκιο αλλά το έχουμε ξαναδεί το όνειρο με την αστάθεια του Bitcoin και το μέλλον δεν προοιωνίζεται ευοίωνο για τα κρυπτονομίσματα συνολικά.

Μετα την απόφαση μεγάλων τραπεζικών ομίλων να μην εγκρίνουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων με χρήση πιστωτικών καρτών, ήρθε χθες ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούντσιν να πει πως όσοι κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ελέγχονται. Ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για αυστηρή επιτήρηση (και όχι απλά ρύθμιση) των κρυπτονομισμάτων και φυσικά όταν λέμε επιτήρηση ο νους πηγαίνει σε γνωστές υπηρεσίες με τρία γράμματα στο αρτικόλεξό τους.

Αν ο Μνούντσιν ήταν το πρώτο βιολί στο κρεσέντο εναντίον των κρυπτονομισμάτων, το σιγοντάρισμα ανέλαβε ο μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν που δήλωσε πως δεν του αρέσουν τα κρυπτονομίσματα επειδή δεν τα καταλαβαίνει. Οχι πως είναι η πρώτη φορά που τα λέει αλλά όταν οι αγορές περνάνε περιόδους τρικυμίας όπως αυτές των τελευταίων ημερών, ο λόγος των έμπειρων (και των “έμπειρων”) καθώς και των μεγαλοεπενδυτών αποκτά μια κάποια σημασία, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως ο Άικαν που λέει πως δεν αντιλαμβάνεται τι στο καλό έχουν τα κρυπτονομίσματα και ασχολούνται όλοι μαζί τους.

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home