Ρωσική υποχώρηση για την Uber

Deasy @ 14.07.2017
Ρωσική υποχώρηση για την Uber

Όταν πριν από 3,5 χρόνια η Uber ξεκινούσε την δραστηριότητά της στη Μόσχα δεν περίμενε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν τόσο άσχημα για αυτή. Ο ανταγωνισμός που συνάντησε ήταν εξαιρετικά σκληρός, τόσο σκληρός που η Uber αποφάσισε να του παραδώσει τα κλειδιά της ρωσικής θυγατρικής.

Ο ανταγωνιστής ήταν η Yandex.Taxi η οποία σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα πραγματοποίησε 24 εκατ. διαδρομές (κούρσες, δηλαδή, που λένε και οι δικοί μας ταξιτζήδες) έναντι 12 εκατ. της Uber και η διαφορά ήταν αντίστοιχη και στον τζίρο, με τη ρωσική εταιρεία να συγκεντρώνει περίπου 84 εκατ. δολάρια και την Uber να περιορίζεται στα 47 εκατ. Αν το όνομα Yandex σου θυμίζει κάτι, έχεις απόλυτο δίκιο, η εταιρεία είναι γνωστή κυρίως για την υπηρεσία αναζήτησης που λειτουργεί και χάρη στην οποία πολλοί την χαρακτηρίζουν ως το ρωσικό αντίστοιχο της Google.

Η Uber είχε να συναντήσει επίσης την εχθρότητα των Ρώσων που δεν είχαν λόγο να προτιμήσουν μια αμερικανική εταιρεία. Πάντως η Uber δεν εγκαταλείπει εντελώς τη μάχη, αφού η συμφωνία προβλέπει πως θα δημιουργήσει με συνεταίρο την Yandex.Taxi μια νέα εταιρεία, όπου οι Ρώσοι θα έχουν το 59%. Το ενδιαφέρον είναι πως οι χρήστες της νέας εταιρείας που δημιουργείται θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Uber ακόμα και στις ΗΠΑ ή την Ινδία. Φαντάσου το κάτι σαν περιαγωγή αλλά για τα ταξί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Uber “τα μαζεύει” από μία αγορά, το 2016 αποχώρησε από την Κίνα, όμως η διαφορά είναι ότι στη Ρωσία αφήνει μια παρουσία που ενδεχομένως μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

UBER,ΡΩΣΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home