Το Twitter βάζει... φίμωτρο στις κακές λέξεις

Deasy @ 17.11.2016
Το Twitter βάζει... φίμωτρο στις κακές λέξεις

Αν λατρεύει κανείς το Twitter είναι διότι δεν φιλτράρει το περιεχόμενο και μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις τι συμβαίνει στον κόσμο χωρίς τους -ποιος ξέρει πώς δουλεύουν- τους μυστήριους αλγορίθμους του Facebook

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που εύκολα μπορείς να μισήσεις το Twitter, διότι η απουσία φίλτρων έχει ανοίξει την πόρτα (και τα παράθυρα) σε ουκ ολίγα τρολ που κατευθύνουν το μίσος τους είτε εκεί που τους την έδωσε ξαφνικά είτε εκεί που τους είπαν να την κατευθύνουν. 

Οσα βλέπουμε στο ελληνόφωνο Twitter ίσως να μην είναι τελικά τίποτα με αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ρωσίας. Στις ΗΠΑ το Twttier έσπευσε να διαγράψει μια σειρά λογαριασμών από σημαίνοντα στελέχη της εκεί ακροδεξιάς, τα οποία βγήκαν να καταγγείλουν τις "σταλινικές μεθόδους" που χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο. Παράλληλα, το δίκτυο ενεργοποίησε μια λειτουργία που επιτρέπει σε έναν χρήστη του να αποκλείσει από τη ροή του (το timeline δηλαδή) τα tweets που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις. 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά. Θα πάτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και από το μενού που θα εμφανιστεί στα αριστερά σας θα επιλέξετε τη λειτουργία "Λέξεις σε σίγαση". Θα εισάγετε τις λέξεις που δεν θέλετε να βλέπετε και το Twitter δεν θα σας τις εμφανίζει. Φανταζόμαστε πως τα τρολ δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα και θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τον μηχανισμό αλλά με λίγη καλή διάθεση και επιμονή ίσως η λύση (ή έστω ο περιορισμός) του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος του Twitter να είναι κοντά.

TWITTER,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home