Ο Θ. Κατσανέβας θέλει 200.000 ευρώ από την Wikipedia

(από διαχειριστή της Wikipedia για να είμαστε ακριβείς)

Deasy @ 13.02.2014
Ο Θ. Κατσανέβας θέλει 200.000 ευρώ από την Wikipedia

Είναι γεγονός πως δεν γνωρίζαμε τι έκανε στη ζωή του ο Θ. Κατσανέβας τα τελευταία χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή τον είδαμε σε νυχτερινή εκπομπή (στον "Ενικό" εάν δεν κάνουμε λάθος) ως εκπρόσωπο ενός νέου κόμματος ονόματι "Δραχμή". 

Οι λίγο παλαιότεροι και ελαφρώς μεταχειρισμένοι ενδεχομένως θα θυμούνται τον Θ. Κατσανέβα ως διοικητή του ΙΚΑ και πιθανότερα ως γαμπρό του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα που σας φρεσκάραμε στη μνήμη πάμε στο ψητό.

Στη Wikipedia υπάρχει μια σελίδα για τον Θ. Κατσανέβα στην οποία αναφέρονται οι συνήθεις βιογραφικές πληροφορίες ,καθώς και το θέμα με μία διαθήκη του Ανδ. Παπανδρέου, στην οποία όπως αναφέρει το λήμμα το οποίο παραθέτει και τις σχετικές πηγές (ουρανοκατέβατα στην Wikipedia δεν γράφονται) ο μακαρίτης χαρακτήριζε τον γαμπρό του "όνειδος" για την οικογένεια. Τώρα, το ποιος το είπε και αν το είπε και αν το έγραψε, θα το δεις στο επίμαχο λήμμα.

Το τι επακολούθησε μπορείς να το διαβάσεις εδώ, να μην λέμε όλοι τα ίδια και τα ίδια κρίμα είναι. Επιγραμματικά, ο Θ. Κατσανέβας κινήθηκε νομικά κατά του συντάκτη του λήμματος που υπέγραφε με το ψευδώνυμο Diu (αγνοούμε πού και πώς βρήκε τα στοιχεία του, εικάζουμε μέσω κάποιας νομικής διαδικασίας που χτύπησε την πόρτα της Wikipedia). Η μπάλα πήρε όμως και την ΕΛΛΑΚ, την ελληνική εταιρία που προσπαθεί να προάγει την ιδέα και τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού. Ο Θ. Κατσανέβας ζητάει αποζημίωση 200.000 ευρώ από τον Diu και την ΕΛΛΑΚ με το επιχείρημα ότι ο πρώτος παραποίησε με δόλο το βιογραφικό του σημείωμα. 

Η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής με την οποία ο Θ. Κατσανέβας ζητάει να "κατεβεί" η επίμαχη αναφορά από την Wikipedia έχει προσδιοριστεί για σήμερα.

Η Wikipedia, όμως, δεν έχει αρχισυντάκτες, διευθυντές και συναφείς θέσεις στην ιεραρχία της. Το λογικότερο θα ήταν ο Θ. Κατσανέβας να απευθυνθεί στις πηγές που παραθέτει η Wikipedia στο επίμαχο λήμμα, να ζητήσει την αφαίρεση της αναφοράς και εφόσον αυτό συμβεί να ζητήσει και την αναπροσαρμογή του λήμματος. 

Ασε που η Wikipedia δεν έχει τοπικούς αντιπροσώπους, οπότε η εμπλοκή της ΕΛ/ΛΑΚ ειναι εκ προοιμίου άκυρη. 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home