Πόσους ρουφιάνους να αντέξουμε;

Digicat @ 23.08.2010
Πόσους ρουφιάνους να αντέξουμε;

Θεωρώ απόλυτα σωστή την κίνηση του FB να δημιουργήσει την υπηρεσία Places, αφού έβλεπε άλλες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για να δηλώνουν που βρίσκονται χωρίς όμως να αποκομίζει κάτι. Έαν με είχατε φίλη στο Foursquare θα είχατε δει ότι ήμουν απίστευτα ανταγωνιστική, δεν δήλωνα πουθενά που έχω πάει, αλλά φρόντιζα να κλέβω δημαρχίες γιατί το έβλεπα ως Monopoly. Τις όποιες φορές που το δήλωνα όμως, ακόμα και στους λιγοστούς foursquare friends μου ( που μη γελιόμαστε τους είχα για να κάνω μέτρηση ανταγωνισμού για τις δημαρχίες), παρατήρησα το εξής φαινόμενο. Πολλοί μου έλεγαν: α, σε είδα πήγες εκεί και έκανες αυτό, ή άλλοι μου έλεγαν, μα καλά αφού είδες ότι ήμουν εκεί γιατί δεν ήρθες; Ε, λοιπόν αποφάσισα εκείνη τη στιγμή να αποσυρθώ και να κλέβω τις δημαρχίες με nickname. Μια πολύ καλή χρήση του  Foursquare είναι όταν βρίσκεσαι κάπου και ψάχνεις την διεύθυνση του μαγαζιού, το βρίσκεις άμεσα. Επίσης όταν θέλεις να αφήσεις ένα θετικό ή αρνητικό σχόλιο για κάποιο μέρος μπορείς να το κάνεις εκεί.

Mε χαρά μου ανακάλυψα ότι κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις προσφέρουν promo gifts σε όσους αφήνουν σχόλια θετικά ή αρνητικά για το venue τους. Πχ το Cafe Central, έαν αφήσεις σχόλιο σου προσφέρει έναν δωρεάν καφέ! Με το καλό και άλλες επιχειρήσεις!

Αναφορικά με το FB places είμαι επιφυλακτική. Θα ήθελα πρώτα να δω την εφαρμογή που έχει στην ελληνική πραγματικότητα για να κρίνω αν θα έχει χρήση ή όχι. Γιατί εγώ προσωπικά δε θέλω να δηλώνω που είμαι συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στους fb friends μου.

 

Προβληματισμένη digicat

FACEBOOK,FOURSQUARE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home