550.000 ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς χρησιμοποίησαν AirBnB

Tο Παρίσι η πόλη με τις περισσότερες κρατήσεις.

Deasy @ 12.01.2015
550.000 ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς χρησιμοποίησαν AirBnB

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο που άλλαξαν χρόνο μένοντας σε ένα από τα διαθέσιμα καταλύμματα που προσφέρει η πλατφόρμα της AirBnB. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ο ακριβής αριθμός του έφθασε τις 550.000 δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ κρατήσεων σε μια ημέρα για την πλατφόρμα, ενώ οι ταξιδιώτες να προέρχονται από 190 χώρες και να επιλέγουν συνολικά περισσότερα από 22.000 καταλύμματα από τον κατάλογο της υπηρεσίας. Μάλιστα, οι 91.000 ταξιδιώτες από το σύνολο των 550.000 χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την πλατφόρμα της AirBnB.

Όπως αναμενόταν, τα πρωτεία στις κρατήσεις είχαν οι πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο, όμως μια μίνι έκπληξη την έκανε το Παρίσι το οποίο ήταν στην πρώτη θέση και όχι η Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, οι κρατήσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφθασαν στις 36.000 με τη Νέα Υόρκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 33.000.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύνολο των διαθέσιμων καταλυμμάτων στην πλατφόρμα της AirBnB έχει ξεπεράσει παγκοσμίως το 1 εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία δημιούργησε ένα διαδραστικό online χάρτη στον οποίο μπορούμε να σχηματίσουμε μια εικόνα για την καθημερινή χρήση της υπηρεσίας. Στον ίδιο χάρτη εμφανίζονται και πληροφορίες για την κίνηση της Πρωτοχρονιάς με μερικά ενδιαφέροντα ακόμα στοιχεία.   

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home