2013: Η χρονιά των phablets

Ως έτος καθιέρωσης των smartphones με οθόνη μεγαλύτερη των 5 ιντσών θεωρούν το 2013 οι αναλυτές.

Deasy @ 07.01.2013
2013: Η χρονιά των phablets

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η CES όπου δύο (τουλάχιστον) ακόμα ονόματα, η Huawei και η ZTE θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε smartphones με οθόνη μεγαλύτερη των 5 ιντσών, πολλοί είναι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι το 2013 είναι η χρονιά καθιέρωσης των phablets. Μια κατηγορία smartphones που θα λέγαμε ότι δημιούργησε το Samsung Galaxy Note και σταδιακά φαίνεται ότι συντάσσονται και άλλοι σημαντικοί παίκτες της αγοράς.

Σύμφωνα με μία ανάλυση του Reuters, στην οποία φιλοξενούνται τοποθετήσεις πλήθος εταιρειών έρευνας αλλά και αναλυτές, η διαπίστωση είναι κοινή: το 2013 θα είναι η χρονιά των phablets. Μία σημαντική μερίδα χρηστών φαίνεται ότι έχει συνηδητοποιήσει πλέον ότι ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών και άνω προσφέρει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από το μοναδικό μειονέκτημα που μπορεί να είναι ο όγκος του. Εντυπωσιακή είναι και η πρόβλεψη της Barlcays η οποία αναμένει ότι η αγορά των phablets θα τετραπλασσιαστεί στα επόμενα τρία χρόνια αγγίζοντας τα 135 δισ. δολάρια, με τον όγκο των πωλήσεων στο ίδιο διάστημα να αγγίζει σχεδόν τα 230 εκατομμύρια τεμάχια.

Όσον αφορά τις αγορές που δείχνουν να υιοθετούν γρηγορότερα τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών, αυτή της Ασίας και του Ειρηνικού φαίνεται ότι θα συνεχίσει (ακόμα πιο έντονα) να ηγείται, καθώς από το 42% των πωλήσεων που αντιπροσωπεύει σήμερα, θα φθάσει το 50% μέχρι το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Κλειδί βέβαια για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς θα είναι και η σταδιακή μείωση της τιμής απόκτησης των phablets, όπως συμβαίνει με κάθε νέα προϊόντική κατηγορία.

 

* Στην CES, η Huawei θα παρουσιάσει το Ascend Mate, μία πρόταση 6,1 ιντσών, ενώ η ZTE με το Grand S θα κινηθεί στις 5 ίντσες.

PHABLETS,SMARTPHONES,SAMSUNG,HUAWEI,ZTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home